Mindenmás

Napi pakk: napsütés, Kormányinfó és változás az 5-ös és 6-os trolibuszok vonalán vár ma ránk Szegeden

Eseménydús péntek reggelre ébredtünk ma Szegeden: lesz ma Kormányinfó, újfent emelkednek az üzemanyagárak, valamint változás lesz az 5-ös és 6-os trolibuszok vonalán. A jó hír, hogy legalább a nap kisüt felettünk, s programoknak sem leszünk híján: látványos égi jelenségben lehet ma részünk és ingyenes koncerttel vár a Délvidék Ház. Űzd el az álmosságot egy jó kávéval, és kezdd a napot a Szeged365 legérdekesebb híreivel!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden kedves Julianna, Lilla, Fülöp, Illés, Dániel, Sámuel és Filippa nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 365 éve a legrégebbi ismert csekket erre a napra dátumozták.
  • 66 éve született Ice-T rap énekes, színész. (New Jack City, Tank Girl, Crazy Six)
  • 87 éve Wallace H. Carothers szabadalmaztatta a nylont.

A PÁRÁS ÉS KÖDÖS HAJNALT KÖVETŐEN A NAPSÜTÉSÉ LESZ MA A FŐSZEREP SZEGEDEN

Pénteken virradóra többfelé számíthatunk pára és köd képződésére, majd általában sok napsütésre van kilátás, inkább csak fátyolfelhők lehetnek az égen. Csapadék nem várható Szegeden. Sokfelé megélénkül, néhol megerősödik a délkeleti szél. A legalacsonyabb hőmérséklet -5 és +3 fok között alakul. Napközben 10 és 16 fok közé melegszik a levegő.

MA JÖNNEK A LEGÚJABB BEJELENTÉSEK, KORMÁNYINFÓT TART GULYÁS GERGELY ÉS SZENTKIRÁLYI ALEXANDRA

Kormányinfót tart Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter, az eseményre rendkívüli időpontban, pénteken, 14:30-kor kerül majd sor. Ez lesz az első kormányinfó a kegyelmi botrány, illetve Novák Katalin köztársasági elnök lemondása óta, írja a Portfolio.

Jó eséllyel a köztársasági elnök kérdése, illetve a kegyelmi botrány lesz majd a fókuszban, ezen kívül gazdasági területen valószínűleg szó lesz az EU-s forrásokról, a magyar gazdaság növekedéséről, az inflációról, illetve a költségvetésről is.

Ahogy mindig, úgy most is élőben tudósítunk majd az eseményről a Szeged365-ön.

MÁTÓL ÚJRA EMELKEDNEK AZ ÜZEMANYAGÁRAK

Péntekre újabb áremelésre kell számítanunk a hazai kutakon, így Szegeden is. A benzin nagykereskedelmi ára bruttó 7 forinttal emelkedik, míg a gázolaj beszerzési ára bruttó 10 forinttal kerül majd többe a kutaknak.

VÁLTOZÁS LESZ AZ 5-ÖS ÉS 6-OS TROLIK VONALÁN

Forgalmi változás lesz péntektől egy hétig az 5-ös és a 6-os trolibuszok vonalán, mert a Szegedi Vízmű Zrt. munkálatokat végez – tudtuk meg a Szegedi Közlekedési Társaságtól.

LÁTVÁNYOS ÉGI JELENSÉGET FIGYELHETÜNK MEG MA

Pénteken a Fiastyúk és a Hold együttállása nyújt majd különleges látványt. Sötétedés után, 18:30-kor a páros már egészen magasan tündököl az égen, délnyugati irányban. A Hold 22:23-kor lesz legközelebb a Fiastyúk nyílhalmazhoz. Ekkor egy kis kézitávcsővel szemlélve a párost, a Fiastyúk csillagaitól 1 holdkorongnyi távolságra jár majd a fényes Hold. A Hold-Fiastyúk találkozó 22:23-as fénypontját egy hatos csillaglánc is díszíti majd, amit szintén könnyen megtalálható lesz egy kézitávcsővel.

MA INGYENES KONCERT VÁR A DÉLVIDÉK HÁZBAN

Egy izgalmas zenei csemege közeleg Újszeged szívébe: Maestro Ács János, a nemzetközi hírű karmester és zongoraművész egy különleges, ingyenes koncertet ad február 16-án. Az est fénypontja az “Újjászületés” című opera- és oratóriumest lesz, amelyben két tehetséges fiatal énekművész is közreműködik, ígérve egy felejthetetlen zenei élményt minden résztvevő számára.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb