MindenmásVideo365

Tiszta Amerika: testkamerás felvételeken a múlt heti újszegedi rendőrségi razzia, két férfit és egy nőt fogtak el (videó)

Embercsempészéssel gyanúsítja a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) azt a két grúz fiatalt, akiket összehangolt akcióban múlt szerdán fogtak el Szegeden. Az egyik szervező feleségét is elkapták. Neki pénzmosás miatt kell felelnie – írtuk meg pénteken, most pedig az is kiderült, hogy az akciót a kommandósok testkamerája is rögzítette. 

A gyanú szerint a két férfi a szerb határtól autókkal szállította a határsértőket Budapestre egy bérelt lakásba, innen szerveztek újabb fuvart számukra. Fejenként több ezer eurót is elkértek ezért. A szegedi akcióban a rendőrök az embercsempészek mellett elfogták egyikük 19 éves feleségét is, őt pénzmosással gyanúsítják – írja az RTL.  

A BŰNSZERVEZET VEZETŐJÉT TAVALY KAPTÁK EL

A grúz szervezőt és a neki dolgozó öt honfitársát a horvát rendőrök tavaly decemberben fogták el, majd tartóztatták le embercsempészés miatt. Az NNI fehérvári nyomozói kiderítették, hogy a szervezet további két tagja – egy 21 és egy 23 éves grúz férfi –, valamint a szervező 19 éves grúz felesége – aki a megszerzett vagyon tisztára mosásában vett részt – Szegeden tartózkodik. Így összehangolt akciót szerveztek elfogásukra.

A két férfin egy apartmanban ütöttek rajta február 14-én hajnalban, míg a nőt egy másik szegedi lakásban fogták el ugyanazon a napon. Az akció során a rendőrök a szegedi apartmanban találtak további három olyan grúz férfit is, akik beutazási és tartózkodási tilalom hatálya alatt álltak. Így őket átadták az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság Dél-alföldi Regionális Igazgatóság munkatársainak, akik intézkedtek a külföldiek kiutasításának elrendelésére és kitoloncolásuk végrehajtására. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb