Smart Szeged

Már ősszel új erdőterület lehet Szegeden, a következő hetekben megindul a Kállay liget fejlesztése is

“Ha megérkezik az engedély, már ősszel új erdőterület lehet Szegeden” – mondta Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a Rádió 88-nak.

Mint kiemelte, a Kállay-liget parkosítása után a Magyarkanizsai utcában létesítenek csereerdőt, mintegy 3 hektáron. Jelenleg a talajmintákat vizsgálják, hogy kiderüljön, milyen fafajok kerülhetnek az új területre.

ÚJ FÁKAT KAPOTT A KÁLLAY LIGET

100, többször iskolázott facsemetét ültettek a Kállay-ligetben kivágott, elöregedett fák helyett Újszegeden. Erről Mihálik Edvin számolt be a közösségi oldalán.

“Ma ezüsthárs, gyertyán, magas kőris és kocsányos tölgy csemetéket ültettünk Avramov András önkormányzati képviselővel és Makrai Lászlóval, a környezetgazdálkodási cégünk igazgatójával. A következő hetekben megindul a Kállay liget fejlesztése, rönkbútorokat helyezünk ki, valamint 6 játszóeszközből álló új játszóteret hozunk létre. Újszeged lakossága folyamatosan nő, éppen ezért fontos az is, hogy egy új közpark jöjjön létre ezen a területen, ahol a helyiek a természet közelében kapcsolódhatnak ki és az Erzsébet ligethez hasonlóan, természetközelben játszhatnak a gyerekek is, az ő biztonságuk érdekében, a Kállay liget köré kerítést is építünk” – hangsúlyozta.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb