Mindenmás

Szinte hihetetlen: másfél hónap után újra csökken az egyik üzemanyag ára

Sokat kellett várni, de péntektől újra csökken a gázolaj nagykereskedelmi ára – közölte a holtankoljak.hu. Legutóbb január 10-én közöltek árcsökkenést a gázolaj árában, ezen a héten pénteken pedig bruttó 4 forinttal kerül majd kevesebbe annak beszerzési ára. A benzin ára a héten már nem változik Szegeden.

A fentiek függvényében tehát az átlagárak várhatóan az alábbiak szerint alakulnak a kutakon a hét második felében: 

  • 95-ös benzin: 618 forint/liter,
  • gázolaj: 657 forint/liter.

Hétfőn számoltunk be arról, hogy a héten ismét emelkedik a benzin nagykereskedelmi ára. Ez elsősorban a nemzetközi helyzetnek tudható be, amelynek következtében folyamatosan emelkedik az olajár.

NEM VÁRHATÓ JELENTŐS CSÖKKENÉS

Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója az Indexnek korábban úgy nyilatkozott, hogy 2024-ben valószínűleg nem várható jelentős árcsökkenés az üzemanyagáraknál, ugyanis az árak alakulására döntő hatással vannak a külső tényezők, mint a háborúk.

„A hazai üzemanyagáraknak továbbra is a régiós középmezőnyben kell maradniuk” – hangsúlyozta Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a Magyar Ásványolaj Szövetséggel és a Mollal történő tárgyaláson az elmúlt hetekben. A tárcavezető arra kérte akkor az üzemanyag-forgalmazókat, hogy törekedjenek korábbi vállalásuk betartására, azaz a regionális szinten is versenyképes árszínvonalú üzemanyagok biztosítására. A miniszter kijelentette, a benzinárak tekintetében lát esélyt az árak kiigazítására, a gázolaj esetében azonban nem azonosítható ilyen lehetőség.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb