Közélet

“Búcsúzom”: Novák Katalin megtörte a csendet

Novák Katalin megtörte a csendet: a mai napon, miután Sulyok Tamást megválasztották az ország új köztársasági elnökévé, először posztolt közösségi oldalára azóta, hogy bejelentette lemondását.

“Búcsúzom. A mai nappal véget ér köztársasági elnöki szolgálatom. Szeretettel gratulálok Sulyok Tamásnak, és sok erőt kívánok neki a következő évekre!” – írta Novák Katalin Facebook oldalán Sulyok Tamás kinevezését követően.

NOVÁK KATALIN VISSZATÉRHET A POLTIKAI ÉLETBE

Korábbi információk szerint Novák Katalint a Fidesz vezetése és tagsága egy hosszabb pihenő után, akár már 2026-ban visszavárná a közéletbe. Orbán Viktor korábbi beszédében hangsúlyozta, hogy „jó emberek is hoznak rossz döntéseket, ez a legjobbakkal is megesik”. Hozzátette, hogy mindannyian úgy látták, Novák Katalin a köztársasági elnöki tisztségében, “mint aki odavaló”.

MA KINEVEZTÉK SULYOK TAMÁST MAGYARORSZÁG KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKÉVÉ

Az Országgyűlés többsége megválasztotta köztársasági elnöknek Sulyok Tamást, a Fidesz-KDNP jelöltjét, aki eddig az Alkotmánybíróság elnöki pozícióját töltötte be. Az Országgyűlés tavaszi ülésszakának első napján, hétfőn az Országgyűlés 134 igen szavazattal, 5 nem mellett megválasztotta Sulyok Tamást köztársasági elnöknek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb