Kikapcs

Egyedi hangulat és hatalmas élmény: izgalmas foglalkozásokkal készül a Szegedi Vadaspark a gyerekeknek, jön az “Ébredő természet”

A Vadaspark pedagógiai munkájának egyik fontos része a foglalkozások tartása óvodai és iskolai csoportoknak. Ezért hamarosan “Ébredő természet” címmel tartanak foglalkozást a Szegedi Vadasparkban. Mint megtudtuk, a szakképzett állatkerti pedagógusok, vagyis zoopedagógusok által tartott órák témakínálata illeszkedik a tananyaghoz.

Mint tovább kiemelték, a foglalkozások élményszerűsége, és az állatkert egyedi hangulata révén nagy mértékben segíti az ismeretek befogadását a gyerekeknek. A foglalkozásokon – a gyermekek életkorának megfelelő módon – nagy hangsúlyt fektetnek a környezetvédelemre, a helyes viselkedés és értékrend kialakítására. A gyerekek a most következő foglalkozáson megtudhatják, hogy

  • vajon a Szegedi Vadasparkban született már az idén kisállat?
  • Milyen érzés lehet gólyafészekben ülni?
  • Milyen tapintása van az alpakaszőrnek?

Mint tovább kiderült, kiemelt figyelmet fordítanak a színekre, hangokra, és illatokra az óvodásoknál, míg az alsó tagozatosoknál a növények és állatok megfigyelését helyezik előnybe. Minden további infó ITT.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb