Kikapcs

„Minden nő számít, minden élet számít” – közös nőnapi programokkal készül Szegeden a Somogyi-könyvtár és a Mályvavirág Alapítvány

„Minden nő számít, minden élet számít” – ezzel a mottóval rendezi meg a Somogyi-könyvtár és a Mályvavirág Alapítvány az elmúlt évek nagy sikerére való tekintettel 2024-ben is nőnapi programját, tudatta szerkesztőségünkkel a bibliotéka.

MÁLYVAVIRÁG KITŰZŐT KAPNAK A KÖNYVTÁRBA LÁTOGATÓ HÖLGYEK

Mint írták, a Nemzetközi Nőnap alkalmából a könyvtár azon női olvasóit, akik 2024. március 4-8. között ellátogatnak a Somogyi-könyvtár Dóm téri főépületébe vagy fiókkönyvtáraiba és könyvet kölcsönöznek, a Mályvavirág Alapítvánnyal (mely „a méhnyakrákos nők gyógyulásáért és a betegség megelőzésért” dolgozik) együttműködve köszöntik egyedi, kézzel készített, horgolt mályvavirág kitűzővel és tájékoztató szóróanyaggal.

A közel 800 virág elkészítésében több önkéntes is részt vett, köztük a Szegedi Pedagógus Fáklya Természetbarát Közhasznú Egyesület tagjai, nyugdíjas pedagógusok, holland nyugdíjasok, SisterHook valamint az Odesszai Fiókkönyvtár Fonalbarátok köre.

VILLÁMKVÍZZEL IS VÁRJÁK A HÖLGYEKET

A hölgyeket továbbá egy, a témához kapcsolódó villámkvízzel is várják a központi könyvtár 2. emeleti kölcsönzőjében az olvasószolgálati pultnál. A kvízt kitöltő játékosok között három nyertest sorsolnak ki, akik 1-1 értékes ajándékkönyvet és 1-1 kitűzőt választhatnak ajándékba.

NŐNAPI KÖTETLEN BESZÉLGETÉS IS SZÍNESÍTI A PROGRAMOT

Schwimmer-Tóth Tímea, a Szegedi Mályvavirág Pont vezetője 2024. március 6-án, szerdán 16.30-tól nőnapi kötetlen beszélgetésre várja az érdeklődőket a Somogyi-könyvtár Móra utcai Fiókkönyvtárában. A beszélgetés témája a betegutak segítése és a prevenció fontossága.

JÓTÉKONYSÁGI HORGOLÁS IS SZEREPEL A PROGRAMBAN

2024. 03. 08-án, pénteken 15 és 18 óra között Jótékonysági horgolásra és workshopra várja az érdeklődőket a SisterHook csapata. A program résztvevői mályvavirágot horgolhatnak a szervezők útmutatása alapján. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb