Mindenmás

Nem volt jó ötlet fiktív számlákkal bizniszelni: két férfi és két nő letartóztatását indítványozták Szegeden

A gyanú szerint fiktív számlákat kiállító bűnszervezet tagjai ellen indult eljárás, az ügyészség indítványozta két férfi és két nő letartóztatását – tájékoztatott a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség szóvivője csütörtökön.

Szanka Ferenc közölte, a megalapozott gyanú szerint a 2020. óta tevékenykedő bűnszervezet egy több szintű céghálót működtetett annak érdekében, hogy a hozzájuk forduló több mint ötven vállalkozásnak “fiktív számlák kiállításával segítséget nyújtsanak a költségvetés megkárosításában”.

CSAKNEM 850 MILLIÓ FORINT KÁRT OKOZTAK

A bűncselekmények leplezése érdekében bankszámlákat nyitottak, ahová a valótlan számlák ellenértékét átutalták, majd az ezért járó jutalék levonását követően készpénzben visszajuttatták azt a megrendelőknek. A gyanúsítottak az eddigi felderítések szerint az állami költségvetésnek “áfa adónemben” csaknem 850 millió forint kárt okoztak. A főügyészség a szökés-elrejtőzés, a bűnismétlés és az eljárás meghiúsításának veszélye miatt indítványozta a gyanúsítottak letartóztatását – tudatta a szóvivő.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb