Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: új kiállítás a Móra Ferenc Múzeumban, folytatódnak a Keresztpont esték és jön a Dűne: második rész

Izgalmas programokkal köszönt ránk ez a hétvége is Szegeden! Kétség kívül az egyik nagy durranása a hétvégének a Dűne második része, de számos helyen kikapcsolódhatunk, hiszen:

  • új kiállítás vár a Móra Ferenc Múzeumban,
  • folytatódnak a Keresztpont esték,
  • és számos parti lesz az éjszakai klubokban!

Mutatjuk a hétvége legígéretesebb programjait, meghoztuk a Kikapcsot!

ÚJ KIÁLLÍTÁS A MÚZEUMBAN

A haj és az arcszőrzet kerül a középpontba a Móra Ferenc Múzeum új kiállításán. A jólfésültség története című tárlaton a látogatók megismerkedhetnek a fodrászok, borbélyok fortélyaival, a fodrászszalonok kialakulásával, a frizurák változásának érdekességeivel. Sőt: egy retro hajszárító búra alá is beülhetnek majd az érdeklődők. A kiállítást március 1-jén, pénteken 16 órakor nyitják meg.

FOLYTATÓDNAK A KERESZTPONT ESTÉK

Március elsején, pénteken folytatódnak a Keresztpont esték Szegeden. Az esemény vendége ezúttal Dr. Illyés Szabolcs, az SZTE Politikai és Genocídium Tanulmányok Kutatóintézetének vezetője lesz, aki Vallási üldözések a XXI. században címmel tart előadást és várja az érdeklődőket a témához kapcsolódó beszélgetésre.

VIRÁGZIK A MAGNÓLIA, SZELFIZÉSRE FEL!

A februárhoz képes szokatlanul meleg idő megtette a hatását, egy kicsit korábban, de ezernyi bimbóval tündököl a Széchenyi téri magnóliafa. Sőt, Újszegeden már virágba is borultak a Fő fasoron. Ha van egy kis időd, sétálj egy nagyot, és szelfizz te is a magnóliafákkal!

PARTIK A HÉTVÉGÉRE

Készülnek a klubok, nem maradunk éjszakai partik nélkül ezen a hétvégén sem. Mutatjuk a hétvégi repertoárt!

HUNGI

  • pénteken Dj. Szatmári és Szakos Andi repítenek bennünket vissza a retró világába, aki a 80-as és 90-es évek diszkó hangulatára, vagy a 2000-es és 2010-es zenei lüktetésére vágyik, annak kiváló helyszín lehet a Hungi,
  • szombaton pedig Szexi Szombatra várnak mindenkit, ekkor a Loving Arms és Gabro szórakoztatja a partizni vágyókat.

Helyszín: Hungi, Stefánia 8., Szeged.

RETRO KLUB

  • pénteken jön a Helló Lányok buli,
  • szombaton pedig itt a “Sexy Szombaté” lesz a főszerep.

Helyszín: Retro Klub (Széchenyi tér 3, 6720).

JATE KLUB

  • pénteken a G.Zsolti és bongor csapatja majd a JATE Klubban, majd 23.00-tól jön a JATE Revolution: Drum & Bass 002 w. Technoid Community,
  • szombaton pedig Pixa, Lennard és G3RIX pörgeti a lemezeket.

Helyszín: JATE Klub, Szeged, Dugonics tér 13.

DŰNE: MÁSODIK RÉSZ A BELVÁROSI MOZIBAN

Régóta várt folytatás jött ki ma Denis Villeneuve rendezésében, már látható a Dűne második része! A távoli jövőben, a bolygóközi királyságok korában játszódó történetben két nagyhatalmú uralkodóház harcol az Arrakis bolygó feletti hatalomért, mert az ismert univerzumban egyedül az itteni végtelen sivatagban bányászható az a fűszer, amely lehetővé teszi a csillagközi utazást. A Harkonnenek ura kiirtatta az Atreides családot. De Paul Atreides herceg (Timothée Chalamet) megmenekült: a pusztaságban bujkál egy titokzatos, nomád nép, a fremenek között, ahol megismerkedik egy lánnyal, Csanival (Zendaya). Az a sorsa, hogy bosszút álljon a családjáért, háborúba vezesse a hozzá hű seregeket. Döntenie kell, hogy élete nagy szerelmét választja-e, vagy beteljesíti a végzetét.
Az univerzum sorsa múlik azon, hogy mit határoz: és végül olyan útra lép, amely megváltoztathatja azt a szörnyű jövőt, amelyet egyedül ő lát előre.

EMMA ÉS A FEKETE JAGUÁR A CINEMA CITYBEN

Így írnak a filmről: az Amazonas esőerdejében felnövő Emmának a világ legritkább barátsága adatott meg, amikor rátalált az elveszett, bűbájos jaguárbébire, akit Hope-nak nevezett el. Egy váratlan és tragikus esemény miatt azonban Emmának el kell hagynia az erdőt és barátját, hogy az ismeretlen nagyvárosban, New Yorkban folytassa életét. Éveken át ábrándozik arról, hogy visszatér a dzsungelbe. Amikor a tinédzser Emma megtudja, hogy régi otthonát és Hope-ot vadorzók fenyegetik, elhatározza, hogy visszatér a dzsungelbe szeretett jaguárjához. Anja, Emma biológiatanára sikertelenül próbálja lebeszélni őt a vakmerő utazásról, ezért végül elkíséri, hogy a harcos tini az esőerdő és a benne élő állatok védelmére kelhessen.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb