Sport

A szegediekről szólt Olimpiai kvalifikációs ökölvívótorna első napja: Gémes Levente óriásit nyert az elsőben, Bernáth István furcsa pontozással kapott ki

A szorítóba lépő magyarok közül kettő szegedi volt az olaszországi olimpiai kvalifikációs ökölvívó-tornán. A Szeged Box Club színeiben versenyző Gémes Levente sikerrel vette az első akadályt, azonban a Sárközi MMA Team kötelékében versenyző Bernáth István egy szoros meccsen, kissé furcsa pontozást követően kapott ki.

A SZEGEDI GÉMES LEVENTE MÁR AZ ELSŐBEN BEHÚZTA

A vasárnap érdekelt három magyar férfi ökölvívó közül csak Gémes Levente vette sikerrel az első akadályt az olaszországi olimpiai kvalifikációs tornán. Gál László tanítványa a rendkívül népes, 71 kilogrammos súlycsoportban a legjobb 64 közé jutásért rendezett mérkőzésen, az első menetben döntő fölényt alakított ki az észt Pavel Kamaninnal szemben.

BERNÁTH ISTVÁN PONTOZÁSSAL KAPOTT KI, AZ EDZŐJE SZERINT IGAZSÁGTALAN DÖNTÉS SZÜLETETT

A magyar mezőnyből nem sikerült ugyanakkor a továbbjutás az 51 kilós Szaka Istvánnak, aki az angol Kiaran McDonaldtól 3-2-es megosztott pontozással kapott ki a 32 közé kerülésért rendezett meccsen. Ugyancsak a 64 között kezdett a szegedi Sárközi MMA Team versenyzője, Bernáth István (+92 kg), aki az ecuadori Gerlon Gilmar Congo Chalával szemben egyhangú pontozással maradt alul.

Pisti edzőjével, a szegedi Sárközi Róberttel a meccset követően beszéltünk, mint az Olaszországban tartózkodó tréner elmondta, kicsit igazságtalannak tartják a döntést, a mérkőzés végig szoros volt, ráadásul ecuadori ellenfelét a második menetben szabálytalanságért meg is intették. Mivel az összecsapás nagyon szoros volt, az utóbbiért pedig pontlevonás jár, Bernáth István győzelmére számítottak a magyar (egyben szegedi) sarokban.

Az ökölvívóknak három lehetőségük volt, illetve van az olimpiai kvótaszerzésre.

  • Az elsőn, a tavalyi Európa Játékokon a magyarok közül ez Kovács Richárdnak (63,5 kg), illetve Hámori Lucának (66 kg) sikerült. Így már biztosan több magyar indulhat Párizsban, mint a legutóbbi, tokiói játékokon, amelyen Gálos Roland egyedül képviselte a piros-fehér-zöld színeket.
  • A második kvalifikációs versenynek ad otthont most az olaszországi Busto Arzizio, ahol a magyar színeket négy férfi és öt női bokszoló képviseli. Itt a súlycsoportok többségében a legjobb négy szerez indulási jogot a nyári játékokra, azaz a kvalifikációhoz elődöntőbe kell jutni. Női 57 kilóban ugyanakkor csak kettő, női 60 kilogrammban pedig három kvóta talál gazdára.
  • A harmadik, egyben utolsó esélyt a párizsi részvétel kiharcolására a bangkoki kvalifikációs verseny kínálja május végén, mint Sárközi Róbert elmondta, hamarosan itt folytatják a küzdelmet az olimpiára történő kijutásért.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb