Mindenmás

Suhajda Szilárd özvegyének első interjúja: elmondta szerinte mi történhetett

Legindi Tímea a történtek óta nem adott interjút, most viszont nyilatkozott. Elmondta, hogy önmagát továbbra sem Suhajda Szilárd özvegyének, hanem feleségének tartja, továbbá arról is beszélt, hogy miért hallgatott az utóbbi hónapokban.

Csisztu Zsuzsa podcastjában beszélt Suhajda Szilárd hegymászó özvegye, Legindi Tímea arról, hogy miként dolgozták fel egykori férje halálát. Suhajda Szilárd 2023 tavaszán kísérelt meg csúcstámadást a Mount Everesten, ahonnan végül nem tért vissza, és a keresők sem találtak rá.

A KERESÉS BEFEJEZÉSE UTÁN NEM SZÓLALT MEG, VISZONT AZON DOLGOZOTT, HOGY VALID INFORMÁCIÓK JELENJENEK MEG

„Ha Szilárdnak sikerül az Everest palack nélküli megmászása, és hazatér, akkor ez egy közös siker lett volna, mindenki a magáénak érzi. Viszont így, hogy tragédia lett, mintha így is szeretett volna mindenki egy szeletet magának. Amikor kitettük az utolsó posztot, hogy befejeződött a keresés, onnantól én nem szólaltam meg, de a háttérben azon dolgoztam, hogy ne jelenjen meg még több butaság” – fogalmazott Legindi Tímea a műsorban.

A Suhajda Szilárd megmentésére indított expedícióról azt mondta: „Abban a négy napban tele volt a házunk emberekkel. Egyrészt ott voltak a média munkatársai, másrészt elkezdtek jönni a barátaink. Szilárd mellett szocializálódva ők is tudták, hogy baj van, mert nem ért fel aznap a csúcsra.

A HÍRVERÉSNEK KÖSZÖNHETTE, HOGY KAPTAK TÁMOGATÁST A KERESÉSHEZ

“Én nem bánom, hogy ennyi mindenkit beengedtünk. Ennek köszönhető, hogy valaki a vezető hírek között olvasta, hogy baj van, és ez a valaki lett, aki finanszírozta a keresést” – mondta az Index szerint, hozzátéve, hogy az említett férfi szinte egy második Everest-expedíciónyi összeggel támogatta a keresést, és az ő segítsége nélkül nem lettek volna mentőserpák és mentőhelikopteres keresés sem. 

MEGOSZTOTTA AZ ÁLLÁSPONTJÁT IS ARRÓL, MI TÖRTÉNHETETT SUHAJDA SZILÁRDDAL

“Az én teóriám egyszerű: Szilárd ott volt egy nagyon kitett, omlékony helyen, és egyszerűen lecsúszott. És olyan irányba csúszott le, amely nem az útvonal része, ezért sosem fogják megtalálni. Valószínűleg beesett egy hasadékba, és ezért nem látszik helikopterről sem” – mondta.

HA MENNI AKAR, NEM LEHET SZÉKHEZ LÁNCOLNI

„Nem gondolom veszélytelennek a hegymászást, de sokkal veszélyesebbnek sem másnál, ha az ember tudatosan és felkészülten csinálja. Szóval azt gondolom, attól, hogy valakinek családja van, nem szíjazhatod oda a székhez. Szilárd is támogatott engem minden elképzelésemben, száz százalékban a partnerem volt” -emelte ki, majd elmesélte, hogy miként közölte kisfiukkal a rossz hírt.

“Szívbe markoló pillanat volt, mert ki kellett mondanom, hogy apa meghalt, nem jön haza, ketten leszünk, én fogok vigyázni rád. Közben megfogtam a kezét. Látszott rajta, hogy ő ezt érti. A szája elé kapta a kezét, elsírta magát” – mondta.

FOLYAMATOSAN TUDÓSÍTOTTUNK AZ ESEMÉNYEKRŐL, AMIKOR A KERESÉS ZAJLOTT

A legjobb nepáli hegyivezetőkből összeállított keresőcsapat emberfeletti munkája ellenére sem találta meg Suhajda Szilárdot a Mount Everesten. Teljes cikk a keresés lezárásáról itt érhető el:

SZÓ ESETT ÉDESAPJA BÚCSÚJÁRÓL IS, MELYET A KERESÉS BEFEJEZTÉVEL TETT KÖZZÉ

Édesapj a reményt adta fel legutoljára. Teljes búcsúüzenetét itt mutattuk nektek:

MINDEN MAGYAR BÚCSÚZOTT TŐLE A TRAGÉDIÁT KÖVETŐEN

A volt iskolájában, Békéscsabán gyertyát gyújtottak és emléktáblát állítotak a tiszteletére. A teljes cikket itt éritek el:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb