Mindenmás

Újabb szegedi üzletnél tette fizetőssé a parkolást az egyik multi

Tavaly márciusban a Tesco Express, a LIDL és az ALDI után a Penny is bevezette a fizetős parkolási rendszert a szegedi Makkosházi körúti egységénél. Mint ma kiderült, most a tarjáni üzletükhöz is kikerült a tábla, ezentúl ott is fizetni kell, ha egy óránál tovább álldogálunk.  

A fizetendő összegek egyébként itt is ugyanúgy festenek, mint a Makkosházinál: az első óra továbbra is díjmentes a Penny-parkolóban, a második órába lépve viszont már 2500, míg a harmadikban 5000 forintot kell fizetniük az ott parkolóknak. Ahogy Makkosházán, úgy valószínűleg itt is büntetnek majd, ha nem tartjuk be a szabályokat.

ELLEHETETLENÍTIK A VÁSÁRLÓK PARKOLÁSÁT

A cég egyébként korábban azt nyilatkozta, amikor nagy felháborodást keltett a parkolók fizetőssé tétele, hogy kiemelt figyelmet fordít vásárlói kényelmére, ebbe a boltok parkolóinak gépjárművel történő könnyű megközelíthetősége, elérhetősége is beletartozik, hiszen a parkolóban hagyott, nem vásárlási céllal érkező gépjárművek ellehetetlenítik a vásárlók számára a parkolást. “Ennek megszüntetése érdekében szakemberekkel egyeztetve a vállalat arra a döntésre jutott, hogy az érintett üzleteink parkolóiban bevezeti az egy óra időtartam feletti fizetős parkolást. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy a vásárlók számára – a vásárlást igazoló blokk helyszíni felmutatásával – további 1 órán keresztül díjmentes a parkolás” – nyilatkozták még tavaly.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb