MindenmásVideo365

Ilyen egy nap a Szent Vincent Rehabilitációs Központban: Détári Vilmos alapítót kísértük el a komplex kezelésekre

Détári Vilmos, a Szent Vincent Rehabilitációs Központ alapítója, nemcsak a Központ munkájában vesz részt, hanem személyesen is tapasztalja a komplex rehabilitáció gyógyító erejét. A sok munka közben ugyanis sosem szabad elfelejtenie, hogy sérült emberként neki is folyamatosan részt kell vennie a terápiákon. Bekukkantottunk a rehabilitáció világába, ahol a gyógyulás bizony mindennapos küzdelem és öröm is egyben.

Kiugrottunk a Szent Vincentbe, ahol Détári Vilmos útmutatásával megismerhettük a komplex kezelések széles skáláját. Egyszerű emberek számára is felfoghatatlan, milyen magas színvonalú rehabilitációt nyújt a Központ a Bakay Nándor utca 50. szám alatt.

A napunk első megállója a TMS terápia volt, ahol az agy stimulálásával kezdtük a rehabilitációt. Ezután a függesztőrácsos torna következett, ahol a résztvevők szinte súlytalanként mozoghattak, ezzel optimalizálva a terápia hatékonyságát. Ha érdekel részletesebben, hogyan is működik a TMS terápia, nézd meg a Dr. Annus Jánossal készített interjúnkat:

A fizioterápiás kezelések után következtek a robot asszisztált terápiák, ilyen például a Tyromotion robot terápia. Megismertük a TYMO és a ReStore titkait, amelyek segítik a stroke-on átesett sérülteket a mindennapi mozdulatok újratanulásában.

A napot a szén-dioxid kezelés zárta, Détári Vilmos egyik kedvence. Itt teljesen ellazult, miközben a gép az ereit tágította, ő pedig ezalatt is tervezte a Szent Vincent jövőjét. Ha még nem hallottál a szén-dioxid terápiáról, nézd meg a cikkünket: 

A Szent Vincent Rehabilitációs Központ nem csupán egy intézmény, hanem egy folyamatos küldetés színtere a gyógyulásért. Egy igazi ugródeszka a teljes gyógyulásért. Lépjünk együtt a gyógyulás útjára!

 Szeged, Bakay Nándor utca 50.

 +36 70 652 0800

[email protected]

www.szentvincentrehab.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb