Szegedi Arcok

Woody Allen és Jennifer Lopez aláírásánál is többet kóstál Karikó Katalin autogramja, mutatjuk, mennyit ér a szegedi kutatónő szignója

A 2024-es Női Történelem Hónapja alkalmából az SZTE kiderítette, hogy a világhírű mRNS-kutató, a Szegedi Tudományegyetem professzora, Karikó Katalin autogramja mennyit ér. Mint kiderült, a szupersztár Meryl Streep, a háromszoros Oscar-díjas amerikai színésznő aláírásának értéke mérhető az első magyar Nobel-díjas nő, Karikó Katalin kézjegyééhez.

A nők történelmének hónapja a nők történelemhez, kultúrához és társadalomhoz való hozzájárulásának ünnepe, amit 1987 óta minden évben márciusban tartanak az Egyesült Államokban.

KARIKÓ KATALIN SZIGNÓJA TÖBBET ÉR BRIGITTE BARDOT VAGY WOODY ALLEN KÉZJEGYÉNÉL

Az all-autographes.com oldal láthatóvá tette, hogy a Karikó-jelenséget az autogram-gyűjtők is inspirálónak találják, hiszen sok-sok ismert művésznél, például a francia ikon, Brigitte Bardotnál vagy az amerikai rendező, Woody Allennél vagy az olasz operaénekesnél, Cecilia Bartolinál is „többet ért” a Karikó Katalin-szignó.

JENNIFER LOPEZ ALÁÍRÁSA 150 EURÓT ÉR, MÍG KARIKÓ KATALINÉ 400 EURÓT

Mint kiderült, az énekes-színész-táncos-divattervező-producer, a 2011-ben a világ legszebb nőjének választott Jennifer Lopez aláírt fényképéért 150 eurót kértek. Nos, egy Karikó Katalin aláírás még ennél is többet kóstál. Az első magyar Nobel-díjas nő kézjegyééhez a szupersztár Meryl Streep, a háromszoros Oscar-díjas amerikai színésznő aláírásának értéke mérhető. Az autogramok szerelmesei 400 euróra értékelnek minden Karikó-aláírt fényképet.

Forrás és fotó: SZTE

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb