Kikapcs

Szeged365 Live: katonák jelentek meg a Dugonics téren, mutatjuk, miért!

Pénteken délelőtt 10 óra után nem sokkal hirtelen katonák jelentek meg a Dugonics téren! Szerencsére nem azért, mert baj van, hanem mert flashmobot, azaz gyakorlatot tartanak éppen.

Az időjárás nem éppen kedvező, de a díszőrök mindent beleadnak, ezzel egy kis mosolyt csalva az arra sétálók arcára. A helyszínről élőben tudósítunk, Fülöp Tímea kolléganőnk Fuszenecker Mónika főhadnagyot faggatja ki az eseményről, sasold meg:

Mint Fuszenecker Mónika főhadnagy elmondta, a szegedi MH Dombay Miksa 4. Területvédelmi Ezred díszőrei gyakorlatát láthattuk a Dugonics téren. A tartalékos katonák gyakorlatának célja az volt, hogy a laktanyán kívül, városi környezetben is bemutassák leendő feladataikat. A díszőrség tagjai különböző rendezvényeken, ünnepi eseményeken látnak el feladatot, mint például a koszorúzás. A Dugonics téri gyakorlat során többek között a díszmenetet, az alaki fogásokat és mozdulatokat (mint például a jobbra át/balra át), valamint díszőr felállítást és annak váltását láthattuk a katonáktól.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb