Közélet

Felbukkant K. Endre, és tisztára akarta mosatni magát az egyik volt áldozattal, a rendőrség hivatalból nyomozást indított

A rendőrség már vizsgálja az RTL Házon kívül című műsorában levetített felvételt, amelyen K. Endre és a bicskei gyerekotthon egyik volt lakója látható. A férfit ott-tartózkodása idején zaklatta az intézmény pedofil igazgatója, Vásárhelyi János, akinek ténykedését helyettese, K. Endre az áldozatok manipulálásával próbálta elleplezni. Emiatt 3 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélték, írta meg a HVG. Később azonban elnöki kegyelemben részesült, amibe aztán Novák Katalin köztársasági elnök és Varga Judit volt igazságügyminiszter is belebukott.

VESZTEGETÉSSEL PRÓBÁLTA RÁVENNI, HOGY VONJA VISSZA A VÁDAKAT

Mint a lap írta, a rendőrség már vizsgálja a videót, amely akkor készült, amikor a kegyelembotrányban érintett, Novák Katalin által, még köztársasági elnökként államfői kegyelemben részesített K. Endre, a bicskei gyerekotthon pedofil igazgatójának egykori áldozatával találkozott. A volt igazgatóhelyettes, akit azért ítéltek 3 év 4 hónap börtönbüntetésre, mert a főnökét próbálta az áldozatok manipulálásával mentegetni, most arra próbálta meg – vélhetően vesztegetéssel – rávenni a férfit, hogy vonja vissza a róla megfogalmazott vádakat.

A RENDŐRSÉG VIZSGÁLATOT INDÍTOTT

K. azt kérte az egykori áldozattól – akit 13 éves korában kezdett szexuálisan zaklatni a később elítélt igazgató, Vásárhelyi János –, hogy készítsen videót, amelyen mondja el, hogy ártatlan. A hatóság a Telex kérdésére közölte, hogy vizsgálatot indított az RTL Házon kívül című műsorában leadott, rejtett kamerával készült riport miatt. 

A rendőrség közleményben tudatta: a Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatalból rendelt el nyomozást. Mint írták: „Az egyik kereskedelmi televízió adásában 2024. március 10-én közzétett felvétel szerint egy férfi arra próbálta rábírni a korábban már jogerősen lezárt ügyében tanúként kihallgatott fiatalembert, hogy változtassa meg az ügyben tett vallomását. A közzétett felvételt a Budapesti Rendőr-főkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja.”

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: hvg.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb