Szegedi Arcok

Akik nem ismernek lehetetlent: Babettával hódítja meg Afrikát két Szeged környéki jóbarát

Izgalmas kalandra készül idén áprilisban két Szeged környéki jóbarát: a szatymazi Farkas Gábor és a hódmezővásárhelyi Barta Zsolt nem akármilyen túrára adták a fejüket. Mint szerkesztőségünknek elújságolták, tíz év, 14 ország és több mint 10 ezer kilométer után a legnagyobb hegyek tetején, most Afrika vadregényes tájait célozták meg Babettájukkal. A céljuk nem kisebb, minthogy ezzel a kis törékeny, gyenge kis pedálos mopedekkel minél nagyobb távolságra eljuthassanak.

Nem kis fába vágta a fejszéjét a két jóbarát, a szatymazi Farkas Gábor és a hódmezővásárhelyi Barta Zsolt. Április 25-én ugyanis különleges kihívásra indulnak Szegedről, mely során beveszik Afrika kalandokkal bővelkedő, vadregényes tájait. A két vállalkozószellemű motoros egy hónap alatt 6500 kilométert tesz meg, teljesen nomád módon, kempingezve, átlagosan 35 – 40 es tempóval haladva, a legforróbb sivatagos és a legmeredekebb hegyi utakon is áthaladva. Plusz, mint írták, Babettájukat jócskán átalakítva, s egy utánfutót húzva, 100 kilogramm plusz súllyal terhelve vágnak neki ennek a hihetetlen és páratlanul különleges túrának.  

MINDENRE FEL VANNAK KÉSZÜLVE

Hozzátették, mindenre igyekeznek  felkészülni még a komplett motor cserére is. Az érintett országokban ugyanis -Horvátország, Bosznia, Olaszország, Monaco, Franciaország, Spanyolország és Marokkó-, nem számíthatnak semmilyen alkatrész beszerzésre a kis Babettáikhoz. Emiatt  elég sok apróbb alkatrészt és szerszámokat is magukkal kell vinniük és minden javítást önállóan kell megoldaniuk. 

“A 10 éve Babettával túrázó barátoknak méltó jubileumi emlék lesz majd ez a csúcstávolságú megmérettetés ha a terv megvalósul” – zárták szerkesztőségünknek küldött soraikat.  

TAVALY A MAGAS-TÁTRÁT HÓDÍTOTTÁK MEG A BABETTÁSOK

A Babetta Adria Túrás csapat 3 fővel és három jól felszerelt és felkészített Babettával hódította meg a Magas-Tátrát. Barta Zsolt Vásárhelyről, Farkas Gábor Szatymazról, valamint Bencsik Tamás Gyöngyösről indult útnak – tudtuk meg a Babettás csapattól.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb