Kikapcs

Tiéd a porond! Táncos meghallgatást hirdet a Szegedi Szabadtéri, mutatjuk, melyik darabban csillogtathatod meg tudásodat

Táncművészeket keres Rebecca című, önállóan bemutatandó produkciójába a Szegedi Szabadtéri Játékok. Mint a teátrum tájékoztatta szerkesztőségünket, március 25-ig adhatják be jelentkezésüket, akik Tihanyi Ákos koreográfus vezetésével részt kívánnak venni a Michael Kunze és Sylvester Lévay nagyszabású musicaljének színpadra állításában.

Férfiak és hölgyek egyaránt jelentkezhetnek a felhívásra, amelynek keretében készülő Rebecca-bemutatójának tánckari művészeit szeretné megtalálni a Szegedi Szabadtéri Játékok. Koreográfusként Tihanyi Ákos neve fémjelzi majd az izgalmas produkciót, aki a Fesztivál nem egy sikerdarabjának – a Jézus Krisztus Szupersztár, a Mamma mia!, a Valahol Európában és A nyomorultak musicalszenzációknak – mozgásáért felelt az elmúlt évek során.

TE VAGY A TÖKÉLETES JELÖLT, HA:

Alkotótársaival olyan, 18 és 35 éves kor közötti női és férfitáncosok jelentkezésére számít, akik elsősorban moderntáncos és a musicalműfajhoz megfelelő tánctechnikai tudással rendelkeznek; magabiztosak, jó kiállásúak, gyorsan tanulnak, eredményesen tudnak egy csapat tagjaként dolgozni, és képesek különböző karakterek megjelenítésére. Musicalprodukciókban szerzett korábbi tapasztalat előnyt jelent, az énektudás pedig ugyan nem feltétele a jelentkezésnek, de megléte szintén előnyös a reménybeli tánckari tagokra nézve.

A pályázók egész alakos fényképes önéletrajz beküldésével, a [email protected] címen nyújthatják be jelentkezésüket március 25-ig.

FONTOS SZEREPE LESZ A TÁNCOSOKNAK

Sylvester Lévay nagyívű zenéjének megelevenítésében, a különleges hangulatú, ódon mégis életteli múlt századbeli világ megteremtésében különösen fontos szerep jut majd az előadás táncos közreműködőinek, így intenzív és mozgalmas felkészülési folyamat vár rájuk. A szervezők ezért kérik az érdeklődő táncosokat, csak akkor nyújtsák be jelentékezésüket, ha a megadott próbaidőszakban, beleértve az éjszakai próbákat is, valamint az előadások, illetve esőnapok során rugalmasan, végig rendelkezésre tudnak állni.

JÚNIUSBAN INDULNAK A PRÓBÁK

A próbákat június 10-től egy hónapon át Budapesten, majd Szegeden a Nemzeti Színházban és a Szabadtéri Játékok nagyszínpadán tartják előzetesen egyeztetett beosztás szerint, július 17-től elsősorban esti, éjszakai helyszíni próbákkal. A kiválasztott táncosok közreműködésével július 26., 27, 28. valamint augusztus 2. és 3. este játsszák majd a produkciót a Szabadtéri Játékokon, Béres Attila rendezésében, főbb szerepekben Gubik Petrával, Janza Katával, Gallusz Nikolett-tel, Dolhai Attilával, Szaszák Zsolttal és kiváló művésztársaikkal.

ÁPRILIS ELEJÉN VÁLASZTJÁK KI A TÁNCOSOKAT

A Rebecca táncosait várhatóan április 7-én választják ki, fővárosi helyszínen. A személyes meghallgatásra bejutott jelentkezőket a szervezők emailben értesítik majd a casting pontos helyszínéről és kezdési időpontjáról. A felhívás részleteiről bővebb információ elérhető a Szegedi Szabadtéri Játékok weboldalán; további felmerülő kérdéseikkel kapcsolatban pedig a [email protected] címen érdeklődhetnek a nagyszabású előadás reménybeli táncművészei.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb