Sport

Emberségből jeles, Pick Szeged módra: felemás zokniban lépnek pályára a Csurgó elleni bajnokin, a Down-szindróma világnapja alkalmából

A március 23-ai bajnoki meccsét a Down-szindróma világnapja köré szervezi a Pick Szeged csapata, ezért nemrég felvették a kapcsolatot a magyarországi Down Alapítvánnyal. Velük és a Down Dada Szolgálattal közösen egy igazán izgalmas eseményre készülnek, ugyanis az alapítvány tagjait a csapat meghívta a Csurgó elleni mérkőzésre. A gyerekek közül többen abban a szerencsés helyzetben lesznek, hogy a játékosokkal együtt futhatnak majd be a pályára a bemutatáskor – közölte a csapat.

A Down-szindróma világnapja március 21-re esik, a Pick Szeged pedig két nappal később játszik bajnoki meccset a Csurgó ellen. A csapat régóta kereste a kapcsolatot a magyarországi Down Alapítvánnyal, ami a közelmúltban megvalósult, így március 23-án (szombat) 17 órakor a CSKK elleni hazai meccs ehhez a naphoz kapcsolódik majd. A kékek meghívták a Csurgói KK elleni találkozójukra az alapítvány tagjait, akik már izgalommal várják, hogy együtt szurkolhassanak a Pick Szeged táborával csodás otthonunkban. A gyerekek közül többen abban a szerencsés helyzetben lesznek, hogy a játékosokkal futhatnak majd be a pályára a bemutatáskor. A mérkőzésen a játékosok is felemás zokniban játszanak, hiszen ez is a Down-szindróma szimbóluma. A csapatnál egyébként nem ez az első ilyen, tavaly októberben a mellrák elleni kampány mellé álltak be, akkor rózsaszín mezben léptek pályára.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb