Sport

“Nem gondolkodom a párosban, csak az ezer egyesre fókuszálok” – a szegedi születésű Kopasz Bálint célja, hogy megvédje címét a párizsi olimpián

A kajak egyes 1000 méteren olimpiai címvédő, szegedi születésű Kopasz Bálint kizárólag arra koncentrál, hogy ebben a számban a legtöbbet hozza ki magából idén. A magyar szövetség honlapjának nyilatkozva a 26 esztendős győri versenyző kifejtette: edzőjével és egyben édesanyjával, Demeter Irénnel február eleje óta a törökországi Belekben készül, ahol főleg a kilométergyűjtésen van a hangsúly.

Mint a szegedi születésű olimpiai, világ- és Európa-bajnok kajakozó elmondta, napi kétszer száll vízre, ezt futással vagy konditermi edzéssel egészíti ki, eddig sérülésmentesen telt a felkészülése. “Egyre jobb a forma, gyorsul a hajó, emellett édesanyám szakmaiságában is maximálisan megbízom, szerintem nagyon jól állítja össze az edzéseket” – fogalmazott Kopasz, aki szombaton hazatér Magyarországra, egy héttel később pedig a portugáliai Montebelóba utazik, ahol már a keményebb résztávos edzéseké lesz a főszerep.

“NEM GONDOLKODOM A PÁROSBAN, CSAK AZ EZER EGYESRE FÓKUSZÁLOK”

Mint Kopasz Bálint hangsúlyozta: idén mindent az ezer egyesre tesz fel, ebben a számban szeretne kijutni a párizsi ötkarikás játékokra, míg Nádas Bence – akivel a tavalyi világbajnokságon második, két évvel ezelőtt pedig aranyérmes lett – Tótka Sándorral ül össze párosban. “Nem gondolkodom a párosban. A múlt évben sokakkal kipróbáltam, főként U23-as versenyzőkkel, de sajnos nem passzoltunk azokkal, akikkel összeültem. Bence Sanyival megy idén, így én igazából csak az ezer egyesre fókuszálok. Ez már egy olyan év, amikor nincs értelme próbálkozni a párkereséssel, mert az az ezer méter rovására menne” – szögezte le.

NYOLC HÉT MÚLVA A SZEGEDI EB-N BIZONYÍTHAT KOPASZ BÁLINT

Az olimpia előtt közel nyolc héttel Szegeden kerül sor az Európa-bajnokságra. A Maty-éren legutóbb 22 évvel ezelőtt rendeztek kontinensviadalt, Kopasz Bálint 2019-ben itt szerezte meg első világbajnoki címét, ugyancsak K-1 1000 méteren. Motiválja az újabb hazai nemzetközi verseny, szeretne bekerülni a csapatba és jól teljesíteni. “Fontos számomra az idei Eb-szereplés, gyerekkorom óta imádom a maty-éri pályát. Nagy élmény lenne ismét a hazai közönség előtt versenyezni” – mondta a június 12-16. közötti kontinensviadal kapcsán.

ELŐTTE MÉG KOPASZ BÁLINT RÉSZT VESZ AZ ÁGOTA FUTÁSON, AZ ESEMÉNY FŐVÉDNÖKEKÉNT

Nagy érdeklődés övezi a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal, a Szegedi Tudományegyetem és a Gál Ferenc Egyetem közös jótékonysági futóversenyét. Az április 14-én startoló „ÁGOTA® futás – fuss értük Szegeden!” című eseményre már több mint ezren jelentkeztek. Az esemény fővédnöke pedig nem más lesz, mint a szegedi születésű Kopasz Bálint olimpiai bajnok kajakozónk.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb