Közélet

Talpra magyar! Elkezdték az ünnepi megemlékezéseket a Lászlók, a Fidesz a Móra Ferenc Múzeumnál rótta le tiszteletét, a városvezetés a Klauzál téren fogja

Megpróbáltuk összeszámolni, hány helyen volt ma megemlékezés március 15. kapcsán (pedig még csak március 14. van) és végül 8-ig jutottunk. A listát IDE kattintva találod, a csütörtöki események közül a legnagyobb a Fidesz-KDNP megmozdulása volt, akik délután 17 órától a Móra Ferenc Múzeum nyugati oldalánál lévő Klauzál-szobornál tartották meg ünnepi megemlékezésüket Dr. Fülöp László polgármesterjelölt vezényletével. Ha már a Lászlóknál tartunk, Dr. Botka László pénteken fog beszédet mondani, a Klauzál téren.

Évek óta szokás, hogy a szegedi jobboldal egy nappal korábban, míg a polgármester körébe tartozó politikusok aznap emlékeznek meg az 1848–49-es forradalom és szabadságharc hőseiről, ez az idén sem alakult máshogy. Délután 5-kor a Móra Ferenc Múzeum oldalánál lévő Klauzál-mellszobornál mondott beszédet Dr. Fülöp László polgármesterjelölt és Haág Zalán önkormányzati képviselő.

Botka László pénteken 11-től a Klauzál téren teszi majd meg ugyanezt, amelyet díszünnepség és a Kossuth-szobornál megtartott koszorúzás fog megelőzni.

Az önkormányzati megemlékezés teljes programja így fest majd:

  • 10.00 – 13.00 – ünnepváró játszóház, kézműves foglalkozások a Klauzál téren,
  • 10.15 – koszorúzás Petőfi Sándor szobránál, a Dóm téren,
  • 10.30 – térzene,
  • 10.45 – az országzászló ünnepélyes felvonása, a Széchenyi téren, a városháza előtt, ahol a Pavane Táncegyüttes és a Fricsay Ferenc Városi Fúvószenekar működik közre,
  • 11.00 – ünnepség és koszorúzás a Klauzál téren, a Kossuth Lajos szobornál, Botka László beszéde.

Az összes szegedi, illetve Szeged környéki programot az alábbi cikkünkben gyűjtöttük össze:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb