Kikapcs

Csuja Imre fegyvert fogott Kiss Balázs Imre kollégánkra! Izgalmas este volt a Napfény Műteremben (videó)

KULTÚRA365: A Napfény Műterem adott otthont egy felejthetetlen március 15-i eseménynek, ahol Csuja Imre, nem mindennapi módon, szó szerint fegyvert ragadott. Sok izgalmas estén voltunk már, számtalan szegedi sportesemény, ahol libabőrösek voltunk, sok közösségi eseményen tapasztaltuk meg az elmúlt négy évben, hogy Szegeden elképesztően sokan tesznek azért, hogy a szegedieknek jobb életük legyen, de őszinték leszünk: fegyvert még nem fogtak ránk…eddig: Kiss Balázs Imre kollégánk a Napfény Műteremben gyanútlanul kezdte el exkluzív beszélgetését Csuja Imrével, az Imi, mondj egy verset című verses est után. De ekkor előkerült egy fegyver…

Szeged szívében március 15-én este egy izgalmas vacsoraestén vehettünk részt: megható volt, mert ott volt velünk Győrfi András, a HungarIkonok-at gazdagító alkotása is, a “A szabadság első lélegzete”: egy EREDETI Nemzeti dal röplapból született egy újabb alkotás. A meghittséget mutatja, hogy Csuja Imre művész tiszteletadással kezdte a verses estét: az alkotás felé fordult és meghajtotta a fejét.

Csuja Imre, a Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész, az Imi, mondj egy verset! című estjével érkezett. Azt már előzetesen tudtuk, hogy nagyon népszerű a produkció, szinte egy nap alatt elkapkodták az összes jegyet. Csuja Imre versben és verssel gondolkodik kisgyermek kora óta, mióta esténként falusi házukban a nagymamájától tanult verseket, meséket, melyeket aztán a család és a szomszédok nagy nyilvánossága előtt elmondhatott. Hamar megtanulta milyen az, hogy kiállni és mondani! A vers, a versről való gondolkodás később színészi pályáján is végig kísérte. Önálló estjének egyik ihletője, az utcán, tanyán, gyárban, üzletben-szóval bárhol lehet verset mondani élménye. Elhangzott: József Attila, Kosztolányi Dezső, Ady Endre, Radnóti Miklós, Petőfi Sándor, Arany János verseiből, valamint Babits Mihály Jónás könyve. Ezután pedig egy exkluzív beszélgetés kezdődött a művész úrral, aki elképesztően sok sikeres szerepet játszott már el színpadon, vagy éppen a mozivásznon. Csuja Imre, aki többek között Al Bundy, vagy Torrente szinkronhangja volt, az Üvegtigris Csoki-ja, vagy éppen a népszerű sorozatban a polgármester, a szegedieknek megmutatta teljesen őszinte lelkét, és gigászi színészi képességeit. Csuja Imre a Valami Amerika 2-ben egy gengsztert, Bala-t játszotta. Ebbe a szerepbe bújt elsőként, amire kollégánk nem is számított.

Egy váratlan és izgalmas jelenettel nyitotta meg az este beszélgetős részét Csuja Imre: Kiss Balázs Imre kollégánkra ráparancsolt, hogy azonnal üljön le, majd egy fegyvert vett elő. A jelent azonnal magával ragadta a közönséget, hatalmas nevetés tört ki. Ez a gesztus egy régebbi filmre, a “Valami Amerika 2”-re utalt, ahol Csuja Imre egy maffiózót alakított, és ezzel tökéletesen beállította az este hangulatát.

A rendkívül közvetlen művész több különlegességet is elárult, elmesélte mikor járt életében elsőként Szegeden, hogyan ismerkedett meg a versekkel, és olyan exkluzív titkokat tudhattunk meg a forgatásokról, amiket még soha nem mesélt el senkinek. Most exkluzív egy kis részletet is meg tudnunk Nektek mutatni, érdemes megnézni:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb