Kikapcs

A héten bábok lepik el Szegedet! Akár a villamoson és a trolin is összefuthatsz velük

A Kövér Béla Bábszínház március 21-én a bábművészet sokszínűségét szokta hirdetni és ünnepelni Szeged közterein, és ez idén sem lesz másképp, ugyanis a bábos szakma világnapjára programokkal készülnek. Találkozhatunk velük a villamosokon és buszokon, valamint a Széchenyi téren is.

Mint szerkesztőségünknek küldött közleményükből kiderült, délután 14:30 és 16:30 között a társulat kettéválik, szemfülesek több helyen is találkozhatnak velük. Két színészük a Holdodiglan előadásból már jól ismert, Michac Gábor által tervezett kiméra bábokkal járja a szegedi helyijáratokat, beleolvadnak az iskolából/munkából hazafelé zötyögő tömegbe, ez szinte már-már hagyomány ilyentájt. A városiak számára minden évben egy várva várt esemény ez, amikor a két humoros öreg felszáll a villamosokra, trolikra, néha útba ejtve piacot vagy nagyobb tereket is.

A SZÉCHENYI TERET IS BIRTOKBA VESZIK

Eközben a társulat többi tagja a Széchenyi teret veszi birtokba, szintén délután fél 3 és fél 5 közt, ahol többállomásos játékos foglalkozással készülnek bárki, akárki és mindenki számára is. Aki jár a szegedi bábszínházba, garantáltan ismerős arcokra bukkanhat: felfedezhető lesz többek között egy Kuflikupac, itt közös daltanulással és színezővel játszhat az erre járó. Ha valaki a Szirén kikötőben találja magát, ott Floki ornitológus játékos előadását hallhatja a Tisza madárvilágáról. A Pintyőke porondon mindenféle du-du-dudálás, csörgő-börgő hangok megszólaltatása lesz a feladat. A bábállatkertben az elmaradhatatlan bábsimi is lesz, a kreatív sarokban pedig kitűzőt készíthet minden érdeklődő.

Fotó: Szabó Luca/Kövér Béla Bábszínház.

Március 21-én tehát érdemes lesz nyitott szemmel járni trolin, villamoson, délután fél 3 és fél 5 között pedig minden ovis és iskolás csoportot, és minél több családot vár a Kövér Béla Bábszínház a Széchenyi téren!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb