Közélet

Magyar Péter besétál a Központi Nyomozó Ügyészségre Rogán Antal miatt, és borítani fog

„A Schadl–Völner-ügy nyomozati irataiban szereplő Tóni, Ádám, Barbara teljes neve: Rogán Antal, Nagy Ádám, Rogán Barbara. Schadl György, a Végrehajtói Kamara korrupt vezetője, elsőrendű vádlott, Rogán Antal embere volt” – jelentette ki hétfőn a Facebookon Varga Judit volt férje.

Magyar a legfrissebb, hétfői bejegyzésében azt írta, hogy Schadl Rogán embere volt, és további terhelő információkról miniszterektől tud, és ezt bizonyítani is tudja. „Csütörtökön meg is teszem a Központi Nyomozó Ügyészségen” – jelezte. A Schadl-ügy hátterében meghúzódó Rogán-szál nem először merül fel, a nyomozati iratok után visszatérő téma volt, de a vádiratokig már nem jutott el az ügy.

2021-BEN ROBBANT KI A SHADL-VÖLNER ÜGY

A Schadl–Völner-ügy 2021. december 7-én robbant ki, amikor a Legfőbb Ügyészség közölte, hogy a fideszes parlamenti képviselő, akkori igazságügyi államtitkár Völner Pál a megalapozott gyanú szerint rendszeresen, alkalmanként 2–5 millió forintot kapott a Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől. Az ügy már a bíróságon van, de végül több pont sem került be a vádiratba a nyomozati anyagból – abban sem nyomoz senki, ki lehet az a „Tóni, Barbara és Ádám”, akiket Schadl egy lehallgatási jegyzőkönyvben emlegetett egy 35 éves sztorival együtt.

Azóta sem derült ki, kikről beszélt, de a nyomozati iratok arra utalnak, hogy Schadlnak bizalmasabb kapcsolata lehetett Nagy Ádámmal, Rogán Antal kabinetfőnökével, akinek egyébként a feleségét Rogán Barbarának hívják. Maga Rogán egyébként a parlamentben azt mondta: „nem ismertem Schadl nevű urat” – emlékeztet a Telex.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb