Kikapcs

A szegedi kultúra kedvelőinek! Hét Nap – könyvbemutatóval egybekötött közönségtalálkozó a Délvidék Házban

A Hét Nap, a Vajdaság meghatározó lapja, büszkén ünnepli 78 éves fennállását egy különleges eseménnyel, melynek keretében öt különleges kötetet mutatnak be a közönségnek. Az eseményre március 20-án, a Délvidek Házban kerül sor, ahol lehetőség nyílik a lap iránt érdeklődőknek találkozni a szerkesztőkkel, szerzőkkel és az igazgatóval.

Az első szám megjelenése óta, melyet 1946. április 5-én adtak ki, a Hét Nap kitartóan szolgálja olvasóit, és generációk nőttek fel kezükben az újsággal, melyet időnként még a papír és pénzhiány sem tudott legyőzni. Megannyi változáson, viszontagságon mentek keresztül, és az újságot csakis a töretlen hit és elköteleződés tartotta életben. Most, hogy elérkezett a 78. évfordulóhoz, a Hét Nap csapata egy különleges eseménnyel készül. Korábban is írtunk már az eseményről, az erről szóló cikkünket itt megtaláljátok: 

Az öt kötet bemutatása:

  • Vajdaság, így szeretlek! – Fehér Márta interjúi vajdasági emberekkel, barangolások vajdasági tájakon.
  • Egy falat Vajdaság – gasztro-válogatás.
  • Villanások – Dr. Mészáros Zoltán összefoglalója a Hét Nap 35 évéről.
  • A mi sportolóink – Tóth Tibor kötete.
  • Magyar utak – Dudás Károly válogatott írásai.

Az ünneplés nem csak a múltra tekint vissza, hanem lehetőséget teremt a jelen és a jövő generációi számára is, hogy megismerjék és méltányolják ezt a különleges kulturális örökséget. Az eseményt a Pro-Art Akadémia művészeinek zenei produkciója és egy hagyományos délvidéki bor kóstolója teszi még emlékezetesebbé, amely lehetőséget biztosít a kötetlen beszélgetésekre is. A rendezvény március 20-án lesz, 17:00 órai kezdettel.

A könyvek korlátozott példányszámban lesznek megvásárolhatóak a helyszínen, így a résztvevők nemcsak szellemi élményekkel gazdagodhatnak, hanem kézzelfogható emlékeket is hazavihetnek e különleges alkalomból.

Az eseményre ingyenes a belépés!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb