Smart Szeged

Felújítják a 4-es villamosvonal egy részét, több fát is ki kell vágni a pálya mellett Szegeden

Felújítják a szegedi 4-es villamosvonal pályájának egy részét a Dugonics tér és a Szabadkai út között – közölte Koromné Fenyvesi Rózsa (DK) önkormányzati képviselő kedden. A politikus a beruházásról tartott sajtótájékoztatón elmondta, a Dugonics tér és a Szivárvány kitérő között 600 méteres, a Pick szalámigyár és a Szabadkai út között 350 méteres szakaszon cserélik ki a síneket önkormányzati forrásból.

Azokon a helyeken dolgoznak majd, ahol a pálya állapota szükségessé teszi, a sínek ágyazatát is javítják, emellett betonburkolatot kapnak a gépkocsiátjárók – tette hozzá az önkormányzati képviselő.

PÓTLÓBUSZOK LESZNEK

A felújítás 169 millió forintból valósul meg. Az önkormányzat a korábbi években már több mint 100 millió forintot fordított a 4-es villamosvonal rekonstrukciójára – mondta Koromné Fenyvesi Rózsa. Hozzátette: a vonal teljes felújítása szerepelt a Modern városok programban, a beruházásról kormányhatározat is született, a forrás azonban végül nem érkezett meg Szegedre. A felújítás a tervek szerint május 17-ig tart, addig az Anna-kút és Kecskés között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

LEGALÁBB 12 FÁT KELL KIVÁGNI

Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft. ügyvezető igazgatója elmondta, a beruházás előtt elvégezték a villamospálya melletti fasor részletes felmérését. Kiderült, hogy 12 fát ki kell vágni, három további fa a pusztulás közelébe jutott, kettőt pedig meg kell nyesni. A fák többségét egy gombabetegség, gyökértapló támadta meg. A kivágottak helyett ötszörös mennyiségben ültetnek új fákat. Olyan fafajokat és változatokat – például ezüst hársat, déli ostorfát, pannon kőrist – telepítenek, amelyek bírják a megváltozott klímát, a nyári aszályt és hőséget – közölte az igazgató.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb