Mindenmás

Napi pakk: napos idő és 20 fok is lehet ma városunkban, nyitva a Szent István téri víztorony és indul a 4-es villamosvonal felújítása is Szegeden

Csodálatos napsütéssel indítjuk a napot Szegeden, majd este egy hidegfront vet véget a felmelegedésnek. Napközben akár 20 fok is lehet, és rengeteg programot is hoztunk mára, így minden adott lesz egy kitűnő hétvégére! Azt viszont ne feledd, hogy ma indul a 4-es villamos egy részének a felújítása, így egy kicsit megbolydul a közlekedés Szegeden! Reggelizz egy nagyot, és vágj bele a napba a Szeged365 híreivel, itt a napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS A METEOROLÓGIA VILÁGNAPJA

Nagyon boldog névnapot kívánunk nektek: Emőke, Appia, Áprilka, Emő, Kartal, Odin, Ottó és Pilis! Érdekességek:

  • ma van a Meteorológia Világnapja! Az 1873-ban alapított Nemzetközi Meteorológiai Szervezet utódaként 1950. március 22-én Genfben megalakult a Meteorológiai Világszervezet (WMO). Másnap életbe lépett a szervezet alapokmánya, melynek emlékére határozták el 1960-ban a Meteorológiai Világnap megünneplését.
  • 101 éve született Szabó Sándor festőművész,
  • 71 éve Chaka Khan, amerikai énekesnő (I am every woman),
  • 34 éve pedig Jaime Alguersuari spanyol autóversenyző, a Brit Formula-3-ban minden idők legfiatalabb bajnoka.

NAPOS DÉLELŐTT, HIDEGFRONTOS DÉLUTÁN

Szombaton nyugodtan, naposan indul a délelőtt Szegeden, a délután második felében azonban északnyugat felől egy markáns hidegfront érkezik. Megvastagszik a felhőzet, és egyre többfelé kialakulhat eső, zápor. Élénk, erős lesz a déli-délnyugati szél, majd estefelé északnyugatira fordul a légmozgás, és néhol viharossá fokozódhat. A legmagasabb hőmérséklet 16 és 21 fok között alakul városunkban.

INDUL A 4-ES VILLAMOS FELÚJÍTÁSA

Felújítják a szegedi 4-es villamosvonal pályájának egy részét a Dugonics tér és a Szabadkai út között – írtuk meg korábban, majd az SZKT közzétette a részletek is. Mint kiderült, a munkálatok szombaton, azaz ma kezdődnek és több változást is eszközölnek a közösségi közlekedésben Szegeden.

PROGRAMOKKAL TELI HÉTVÉGE

Izgalmas és programokban gazdag hétvége vár ránk Szegeden! Rengeteg eseményt találtunk Nektek, hiszen végre kinyitott az Öreg Hölgy, három napig látogatható a víztorony a Szent István téren. Sőt, Fülig Jimmy is beszabadul majd a Kárász utcára ezen a hétvégén Szegeden. Mindezek mellett lesz InterArt Festival is a városban, és PICK Szeged meccset is nézhetünk, különleges vendégekkel! Mutatjuk a hétvége legígéretesebb programjait:

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb