Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: végre nyitva az Öreg Hölgy, Fülig Jimmy sétál majd a Kárász utcán és InterArt Festival is lesz ezen a hétvégén Szegeden

Izgalmas és programokban gazdag hétvége vár ránk Szegeden! Rengeteg eseményt találtunk Nektek, hiszen végre kinyitott az Öreg Hölgy, három napig látogatható a víztorony a Szent István téren. Sőt, Fülig Jimmy is beszabadul majd a Kárász utcára ezen a hétvégén Szegeden. Mindezek mellett lesz InterArt Festival is a városban, és PICK Szeged meccset is nézhetünk, különleges vendégekkel! Mutatjuk a hétvége legígéretesebb programjait, meghoztuk a Kikapcsot!

NYITVA AZ ÖREG HÖLGY

A világnapok olyan különleges napok, amikor – ha csak rövid időre is – az emberiség számára fontos dolgokra irányul a figyelem. Március 22-e világszerte a Víz Világnapja, így ekkor kitárja kapuit az Öreg Hölgy is Szegeden. Március 22-én, 23-án és 24-én is meglátogathatjuk a Szent István téri víztornyot.

EGY BOR, EGY NŐ, EGY FILM

Kultúra365: az „EGY BOR, EGY FILM, EGY NŐ” tematikájú est vendége lesz Szalóczy Pál, aki nem csak a Carte Rouge című film forgatókönyvírója, de a magyar kultúra és műsorszolgáltatás ikonikus alakja is egyben. A jegy 2500 forint, amiért kapunk egy exkluzív estet, filmvetítéssel és borkóstolóval egybekötve ezen a héten pénteken, március 22-én.

SZOBROT SÉTÁLTATNAK A BELVÁROSBAN

Megszületett Fülig Jimmy életnagyságú szelfi szobra, melyet Rejtő Jenő írásai és Korcsmáros Pál rajzai ihlettek. Mint megtudtuk, az alkotás nem fog csak úgy porosodni, mert szoborsétáltatásra viszik, hogy Jimmy találkozzon a néppel. A tervek szerint a Kárász utcára fog ellátogatni Jimmy, március 23-án, szombaton.

A DOWN ALAPÍTVÁNY ÉS A PICK SZEGED

Március 23-ai Csurgói KK elleni hazai bajnokira meghívta az OTP Bank – PICK Szeged a Down Alapítvány tagjait. Az ország számos pontjáról érkeznek majd hozzájuk. Tizenhat szerencsés fiatal pedig a csapat tagjaival futhat majd be a pályára. Március 21. a Down-szindróma világnapja, ehhez kapcsolódik a szegedi csapat is. A játékosok felemás zokniban szerepelnek majd a találkozón és arra kérték a szurkolókat, hogy lehetőség szerint ők is így jelenjenek meg aznap a meccs helyszínén.

INTERART FESTIVAL SZEGEDEN

Az eddigi sikeren felbuzdulva az SZTE Gazdaságtudományi Kar idén is megrendezi nemzetközi összművészeti fesztiválját GTK InterArt Festival 2024 címmel. Idén társszervezőként és szponzorként köszöntik az SZTE BTK-t, a Szent-Györgyi Albert Agórát és a Somogyi-könyvtárat is. A fesztiválon a GTK és BTK hallgatói és dolgozói, valamint meghívott vendégeik szerepelnek szívükhöz közel álló előadással, műalkotással.

Időpont: 2024. március 23. (szombat) 13:00

Helyszín: Szent-Györgyi Albert Agóra (Szeged, Kálvária sugárút 23.) – Díszterem

OVISOK, TÁNCRA FEL!

Kézműveskedéssel, élőzenével és tánccal toboroznak pénteken óvodásokat a Szegedi ÓVI Gyálaréti Óvodában. A céljuk, hogy minél több család, és leendő óvodás látogasson el hozzájuk. Lesz zene és tánc, valamint kézműveskedéssel és a Cuháré Táncműhely közreműködésével várják az érdeklődőket délután 15 órától.

NYIT A HAGYMATIKUM MAKÓN

Vasárnap lesz az ünnepélyes megnyitója a felújított Hagymatikumnak. A kezdés 10 órakor lesz és Molnár Ferenc Caramel robbantja be a fürdőbulit. A 12 milliárdos nagyberuházással kialakított új részlegben egyebek mellett családi élményzóna lesz, különleges élményeket kínál majd a Makovecz Imre rajzaiból megálmodott, 28 objektumból álló varázslatos, rejtélyes szoborpark, Atlantisz világa, a virtuális valóságelemek, a három 12 méter magasból induló, akadálymentes, négy évszakos csúszda, valamint a külső termálmedence és medencebár is. Emellett több mint négyszáz új, téliesített öltöző is várja a látogatókat.

ELŐZETESEN: RINGGÉ VÁLTOZIK A HUNGI VÍGADÓ

Egy kicsit még odébb van, de már most szólunk, hogy újdonsült, igazán fickós sportesemény debütál április 7-én Szegeden: érkezik a The Rumble in the Club névre keresztelt amatőr ökölvívó gála a Hungi Vígadóban, Gémes Leventével, Nakota Veronikával és egy kongói harcossal.

PEZSGŐ ÉJSZAKAI ÉLET

Készülnek a klubok, nem maradunk éjszakai partik nélkül ezen a hétvégén sem. Mutatjuk a hétvégi repertoárt!

HUNGI

  • Pénteken Magyarország house kultúráját hozza el Szegedre a The Debut,
  • szombaton pedig egész éjjel Roberto Rios gondoskodik arról, hogy legyen mire igazán megvadulni a tánctéren a Hungiban!

Helyszín: Hungi, Stefánia 8., Szeged.

RETRO KLUB

A Retro Klub is belecsap a lecsóba,

  • péntek este a csajok lesznek a csúcson,
  • szombaton pedig Szeged egyik legkedveltebb partysorozatán a 2000-es, és 2010-es évek legnagyobb slágereirei csendülnek fel.

Helyszín: Retro Klub (Széchenyi tér 3, 6720).

JATE KLUB

  • Péntekre több eseményt is meghirdetett a JATE Klub, lesz angol Stand-Up, majd debütál az első Trancepotting party. Sőt, később a nagyterembe Jäger és KricS jönnek minket a minimal és deep tech bugyrok bugyraiba megmártóztatni, a kisterembe pedig zituli space project fogja azt tenni, amit a neve is előjelez: egy csillagközi űrutazásra vinni minket zenei, projektjével, a transzcendentális trenszek univerzumába
  • szombaton pedig “csajszombat” lesz Dj Narával és Dj Mirivel.

Helyszín: JATE Klub, Szeged, Dugonics tér 13.

A SZEPLŐTLEN A BELVÁROSI MOZIBAN (+18)

Michael Mohan horrorfilmje már látható Szegeden. A történet szerint Cecilia, a mélyen hívő amerikai apáca egy messze eső zárdába érkezik Olaszország festői vidékére. Szívélyes fogadtatását követően azonban egyre inkább úgy érzi, rémálomba csöppent; hamarosan világossá válik számára, hogy új otthona baljós titkokat őriz és kimondhatatlan borzalmaknak ad helyet.

MESÉS DÉLUTÁN A CINEMA CITYBEN, MŰSORON A KUNG FU PANDA 4

Csaknem egy évtized után most visszatért a legkülönösebb kungfu mester a DreamWorks Animation fergeteges sorozatának új fejezetében. Bátor Sárkányharcosként végigcsinált három halált megvető kalandot, és most a sors újabb feladat elé állítja: pihenjen már egy kicsit. Pontosabban hogy legyen a Békevölgy szellemi vezetője. Ezzel van néhány nyilvánvaló probléma. Egyrészt Po annyit tud a szellemi vezetésről, mint a paleodiétáról, másrészt gyorsan találnia kell egy új Sárkányharcost, és ki kell képeznie, mielőtt átvehetné új, magas beosztását. Ám ami még rosszabb, mostanában láttak felbukkanni egy gonosz, nagyhatalmú varázslónőt, Kaméleont, aki apró gyík létére fel tudja venni bármilyen lény alakját, legyen az nagy vagy kicsi. És Kaméleon ráveti dülledt kis szemét a bölcsesség pálcájára, amivel hatalmában állna megidézni az összes gonosztevőt, akiket Po átküldött a szellemek birodalmába. Pónak tehát segítségre lesz szüksége.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb