Mindenmás

Megrázó felvételek kerültek elő a négy halálos áldozatot követelő magyar raliversenyen helyszínéről

Súlyos, több áldozatot követelő baleset szakította félbe a 11. Esztergom-Nyerges Rally versenyt. Az egyik autó a nézők közé hajtott – írtuk meg vasárnap, amikor kiderült, hogy négy ember meghalt a szörnyű balesetben, és egy kisgyerek életéért még küzdenek. Most felvételeket is közzétettek a balesetről.

Tragédiával végződött az Esztergom–Nyerges Rally évadnyitó rendezvénye. Négyen meghaltak, és többen megsérültek, amikor az Esztergom–Nyerges Rallyn egy jármű lesodródott az útról, és a nézők közé hajtott. Az első hírek szerint a tömegszerencsétlenségben egy kisgyermek is életét vesztette.

NYOLC MENTŐAUTÓ ÉS NÉGY MENTŐHELIKOPTER ÉRKEZETT A HELYSZÍNRE

Az Országos Mentőszolgálat kommunikációs szervezője a sérültekről elmondta: egy gyermeket súlyos, életveszélyes, egy embert súlyos, hat embert – köztük egy gyermeket – könnyebb sérülések miatt vittek helyszíni ellátás után kórházba. A baleset helyszínére nyolc mentőautó és négy mentőhelikopter érkezett. Pontos tájékoztatást nem kaptak arról, az esztergomi kórház mellett hová szállították a sérülteket, de a tatabányai kórháznak is van helikopterleszállója, így valószínűleg oda is érkeztek.

MEGDOBTA AZ ÚT

A Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a raliversenyen részt vevő egyik jármű eddig tisztázatlan okból sodródott le az útról Lábatlan és Bajót között. Úgy tudni, a szervezők nem kértek rendőri biztosítást a rendezvényre. Egy szemtanú szerint az autó – a RallyLife információi szerint egy Skoda Fabia R5 – nagy sebességgel érkezett Lábatlan felől, amikor a lassító előtt az út megdobta, a jármű emiatt irányíthatatlanná vált, és elsodorta a közelben álló embereket. Egy építőipari cég telephelyének kerítésébe, az aszfalttól hét méterre csapódott be a kisodródó autó.

A versenyt rendező Arrabona Rally Club először rövid közleményt adott ki közösségi oldalán, amelyből kiderült, hogy a verseny Lábatlan–Bajna szakaszán történt baleset miatt az 11. Esztergom–Nyerges Rallyt félbeszakítják. Később közzétették az ORB2, az ORB3 és a Historic szezonnyitójának leállításáról szóló felügyelő testületi határozatot is. A baleset előtt pár órával azt írták, olaj került a pályára, és emiatt leállt a futam – a szervezők szerint nem ez okozta a balesetet – írja az Index.

Az Esztergomi Gran TV több felvételt is közzétett a tömegszerencsétlenségről:

Azt, hogy a nézők álltak-e rossz helyen, még nem lehet tudni. Répásy Kata, a rendezvény sajtósa az Index kérdésére elmondta, hogy minden pályán vannak nézők elől elzárt útszakaszok, kollégái ezeket folyamatosan ellenőrzik. Ugyanakkor azt is hozzátette, a mostani a verseny nyitórendezvénye volt, amelyre a megszokottnál többen – meg nem erősített információk szerint akár ezernél is többen – érkezhettek, és hangsúlyozta, nem tudnak minden ember mellett ott lenni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb