Szegedi Arcok

Aranyszívű szegedi borbélyok ismét akcióban: húsvét alkalmából új frizurával lepték meg a Szent Ágotás gyerekeket

A szegedi borbélyok ismét bebizonyították, mekkora szívük van: március 26-án, kedden, immár hagyományszerűen jótékonysági hajvágást szerveztek az ÁGOTA Közösség gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekei és fiataljai számára. A szegedi Barber Shop Budapest Feketesas utcai és az Árkádban lévő üzletének csapata húsvét alkalmából idén is új frizurákkal csalt mosolyt 24 gyermek arcára, akik Csongrád-Csanád és Bács-Kiskun vármegyei lakásotthonokban élnek. A kezdeményezésről Takács Péterrel, a Barber Shop Budapest szegedi Franchise partnerével beszélgettünk.

Mint Takács Péter elmesélte, immáron harmadik alkalommal lepték meg borbélyaival húsvét alkalmából egy hajvágással azokat a gyerekeket, akiknek más módon nem biztos, hogy lehetősége nyílna rá. Így március 26-án, két szegedi üzletükben 12-12, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató gondoskodása alatt álló gyermeknek varázsoltak az ünnepekre trendi, menő frizurákat, pont olyat, amilyet a kis vendégek óhajtottak.

A SZEGEDI BORBÉLYOK MEGLEPETÉST IS TARTOGATTAK AZ ÁGOTA KÖZÖSSÉG VÉDENCEI SZÁMÁRA

Az idei húsvéti jótékonysági hajvágás nem kis meglepetést is tartogatott az ÁGOTA Közösség kis védencei számára. Mint Péter elmondta, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató felől érkezett egy megkeresés irányukba. Az ÁGOTA Közösség, tehetséggondozó programja részeként meghirdette ugyanis a Séró Show című pályázatot, amelyre kreatív, stílusos frizurákat kell készíteni a fiataloknak, majd azokról fotókat küldeni. A szegedi borbélyok pedig a jótékonysági hajvágás mellett a pályázaton induló 12–25 év közötti fiatalokat is támogatták. Az ott dolgozó profi barberek ugyanis hajvágáshoz szükséges eszközöket ajánlottak fel a lakásotthonokban élő fiataloknak, hogy az eszközök hiánya senkit ne hátráltathasson a részvételben.

A JÓTÉKONYSÁGI HAJVÁGÁS SORÁN ADTÁK ÁT AZ ESZKÖZÖKET

A hajvágáshoz szükséges kellékeket a jótékonysági hajvágás alkalmával adták át a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató részére. “Az eszközök között van egy profi, körülbelül 50 ezer forintot érő vadonatúj gép, hozzá különböző fejek, több olló, fésű, valamint két tanuló olló szett is” – tudtuk meg. Mint Péter elárulta, a több mint 100 ezer forint értékű eszközöket nem csupán a verseny során tudják majd használni a gyerekek. Mivel sokszor a lakásotthonokban egymás haját vágják, azt a jövőben ezekkel a profi eszközökkel tehetik meg. S, ki tudja, lehet akad majd a fiatalok között olyan is, aki a jövőben kedvet kap a szakmához.

ÖRÖM A GYEREKEKNEK, ÖRÖM A BORBÉLYOKNAK

Péter abba is beavatott bennünket, nem csupán a gyerekek várják nagyon ezeket az alkalmakat, a szegedi Barber Shop csapata számára is ugyanolyan örömet jelent, hogy mosolyt csalhatnak a Szent Ágota gondoskodásában élő fiatalok arcára. Mint Péter elmondta, nagyon jó érzés volt számára, hogy már a szervezéskor szinte “verekedtek” borbélyai a lehetőségért, hogy szeretnének részt venni a jótékonysági hajvágásban, volt olyan, aki a szabadnapján jött be csak azért, hogy örömet szerezhessen a gyermekeknek. “Nagyon megtisztelő, hogy ilyen kollegákkal dolgozhatok együtt” – mondta el Péter. 

FOLYTATÓDIK A JÓTÉKONYSÁGI AKCIÓ

Mint Pétertől megtudtuk, nincs megállás, mint ahogy megszokhattuk, karácsonykor folytatják jótékonysági hajvágásukat. Sőt, terveik szerint év végén egy még nagyobb volumenű jótékonysági hajvágási akcióval jelentkeznek.

Fotók: Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb