Közélet

,,Nem hagyjuk, hogy eltussolják az elmúlt harminc év legnagyobb jogi és politikai botrányát” – javában zajlik Magyar Péter tüntetése, aki hamarosan újabb beszédet mond

Mint ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, Magyar Péter kedden délelőtt nyilvánosságra hozott egy hangfelvételt Varga Judittal való beszélgetésének egy részletével, majd bejelentette, hogy este harta tüntetést szervez a Legfőbb Ügyészség épülete elé, ahonnan a tervek szerint átsétálnak majd a Kossuth térre. Követeléseik között szerepel például a kormány és Polt Péter legfőbb ügyész lemondása.

A kezdés előtt negyed órával 200-300 ember gyülekezett a Markó utca 16. előtt, ahol csendben várakoztak a sok újságíró és operatőr társaságában. Később megérkezett Nagy Ervin is és egy teherautónyi profi hangtechnikát vitt megával. A Telex tudósítója arról számolt be, hogy ő és az emberei végzik a hangosítást, mert támogatja Magyart, most épp ezzel. Ő nem tervez felszólalni a mai három órában, de hozzátette, hogy lesz még sok esemény, ahol beszél majd. A kezdés hivatalos időpontjában már több mint ezer békésen, nyugodtan álldogáló demonstráló érkezett meg az ügyészség elé, az utca mindkét vége felől érkeztek.

TAPS ÉS FÜTTYSZÓ MELLETT VONULT A TEHERAUTÓHOZ MAGYAR PÉTER

Magyar Péter taps és füttyszó mellett vonult a teherautóhoz, közben a tömeg a nevét skandálta. Magyar a Nagy Ervin által biztosított teherautó platójáról beszélt a tömeghez. Vonulása közben magyar zászlókat osztogattak a résztvevőknek. Beszédét azzal kezdte, hogy mindenki maradjon békés, és ne üljenek fel az esetleges provokációnak. Az esemény szerinte nem egy politikai tüntetés, hanem egy nemzet demonstrációja, mert „elég volt”. Beszélt a pedofil botrányokról, a korrupcióról, és a szerinte kézi vezérléssel működő titkosszolgálatokról, majd a reggel átadott hangfelvételt is megemlítette, ő úgy látja, hogy a hangfelvétel miatt az ügyészek kénytelenek lesznek tanúként kihallgatni a kormánytagokat, majd a miniszterelnököt.

,,NEM HAGYJUK, HOGY ELTUSOLJÁK AZ ELMÚLT 30 ÉV LEGNAGYOBB JOGI ÉS POLITIKAI BOTRÁNYÁT”

„Nem hagyjuk, hogy eltusolják az elmúlt harminc év legnagyobb jogi és politikai botrányát. Mutassuk meg együtt, hogy Magyarország nem a Rogán Antalok, nem a Tiborcz Istvánok országa, hanem a Ludas Matyiké” – mondta Magyar Péter. Követelte továbbá a Völner-Schadl ügy független, objektív kivizsgálását, miközben a tömeg azt skandálta, hogy Polt „Mondjon le”. A beszéd ezzel véget ért, de azt mondta, hogy egy rövid zenélés közben segítői kiosztanak 300 fáklyát, és hamarosan átsétálnak a Parlament elé, ahol újabb beszédet mond – írja a Telex.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb