Kikapcs

Háborús hős az égből Szegeden! Kötetlen beszélgetés egy délvidéki magyar veteránnal

Ilyen tuti nem hallasz a töri órán! Az ikonikus Jugoszláv Néphadsereg nyugalmazott ezredese, Dani Zoltán, aki huszonöt évvel ezelőtt, a koszovói háború legforróbb napjain lelőtte az Egyesült Államok légierejének lopakodónak „becézett” F-117A Nighthawk repülőgépét, most a szegedi közönség elé lép a Délvidék Házban.

Örömmel jelentjük be, hogy te is egy különleges esemény résztvevője lehetsz, ahol Dani Zoltán először osztja meg első kézből az izgalmas történetét. Az esemény keretében a Szeged365 Family tagjai betekintést nyerhetnek abba, hogyan sikerült végrehajtania ezt a bámulatos bravúrt, milyen kihívásokkal kellett szembenéznie a Délszláv háború alatt, és mi vezetett végül ahhoz, hogy előléptetés helyett leváltották a zászlóalja éléről és logisztikai referensnek állították félre.

A beszélgetés során Dani Zoltán beszámol arról, hogyan utasította vissza a kísértő ajánlatokat, amelyek sok pénzzel jártak, és miért maradt hűséges magyarságához minden körülmények között.

Zord Gábor, a Magyar Nemzet volt újságírója moderálja a beszélgetést, és lehetőséget teremt arra, hogy a közönség kérdéseket tegyen fel a különleges esemény főszereplőjének.

A rendezvényt a Pro-Art Akadémia művészének zenei produkciója teszi még emlékezetesebbé, amelyet hagyományos délvidéki bor kóstolójával és kötetlen beszélgetéssel zárnak a Délvidék Házban.

Szerintünk nem érdemes kihagyni ezt a különleges beszámolót és beszélgetést, hiszen ez egy egyedi alkalom, hogy közelebbről megismerjük a történelem egyik legizgalmasabb pillanatát, és hogy megünnepeljük egy igazi hős bátorságát és állhatatosságát.

Az esemény részletei:

  • Dátum: 2024. április 5. (péntek)
  • Helyszín: Délvidék Ház, Közép fasor 1-3., Szeged
  • Kezdés: 17:00 óra
  • Az esemény ingyenes, így mindenkit várnak szeretettel

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb