Kikapcs

Parázs programokat hoz az Egyetemi Tavasz: Tóth Jonathan, az SZTE tehetsége és Gubik Petra ad koncertet Szegeden

Az Egyetemi Tavasz 2024. április 11. és május 15. között színesíti Szeged kulturális életét. A Szegedi Tudományegyetem minden évben tavasszal rendezi meg a szokásos programsorozatot, mely már hagyománynak számít az egyetem életében, valamint a városban. A sokszínű és változatos programkínálattal egész hónapon át várják az egyetemistákat, a betérő vendégeket, kíváncsi érdeklődőket. A különleges programok sorát gazdagítja április 23-án az SZTE Rektori Hivatal Dísztermében 19 órai kezdettel startoló esemény, ahol Tóth Jonathan, az SZTE tehetsége ad koncertet. Az est vendégművésze Gubik Petra Junior Prima-díjas színésznő, énekesnő lesz.

JONATHAN VOLT MÁR SZEGED HANGJA IS

Tóth Jonathan akkor szeretett bele a zenébe, amikor gyermekkorában édesanyja elvitte a Szegedi Szabadtéri Játékok Macskák előadására. A zeneóvoda és a zenei általános iskola után a Tömörkény István Gimnázium ének tagozata következett, majd Andrejcsik István operaénekes növendéke volt, valamint tanult a Madách Musical Stúdióban is. Jonathan volt már Szeged hangja, Országos Musical énekverseny fődíjasa, a Lévay Sylvester Nemzetközi Musical Verseny döntőse is. Ösztöndíjasként sokáig Szicíliában tanult és dolgozott, majd 5 éven keresztül óceánjáró luxushajókon énekelt.

Jonathan most fejezi be tanulmányait az SZTE BTK olasz szakán. Legutóbbi elismerése a 2023-as Egyetemi Zenei Verseny 1. helyezése, illetve az SZTE Talent kiválósági lista művész ösztöndíját is megkapta.

A SZTÁRBAN SZTÁR CÍMŰ MŰSOR GYŐZTESE LESZ AZ EST VENDÉGMŰVÉSZE

Gubik Petra Junior Prima-díjas színésznő, énekesnő. A Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karán etnográfia, muzeológia szakon diplomázott, színészmesterséget a Békéscsabai Jókai Színházban tanult, első címszerepét is itt kapta az Aida című musicalben. 2013-tól vendégművész a Budapesti Operettszínházban, ahol Scarlett O’Hara szerepét játszotta az Elfújta a szélben. 2015-ben a POSZT szakmai zsűrijétől a legjobb női alakítás díját vette át. 2019-ben diplomát szerzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem drámainstruktor, színjátékos szakirányán. 2022-ben Szirtes Edina Mókus és Müller Péter Sziámival közösen megírták első szólólemezét „Ez van, ez!” címmel. 2023-ban a Sztárban sztár műsor győztese. 2024-ben a Rebecca című musical főszerepében tér vissza a Szegedi Szabadtéri Játékok színpadára.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: fesztivalportal.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb