Mindenmás

Napi pakk: sok-sok napsütést, 24 fokot és ingyenes parkolást hoz a Nagypéntek Szegedre

Itt a Nagypéntek! Ma munkaszüneti nap van, és az időjárás is kegyes lesz hozzánk Szegeden! Sok-sok napsütést kapunk a városba, és a hőmérsékletre sem panaszkodhatunk, 24 fokig kúszik fel a hőmérő higanyszála. Az ünnepre azért kapunk egy kis üzemagyagár-emelkedést is, egy tuti programot és ingyenes parkolást is Szegeden! Főzd le a reggeli kávéd, és tarts ma is a Szeged365-tel!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS A NAGYPÉNTEK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Auguszta, Augusztina, Bercel, Bertold, Bertolda, Cirill, Jónás, Kirill és Lestár nevű Szeged365 olvasónak! Érdekességek:

  • ma van Nagypéntek! Krisztus Pilátus általi halálra ítélésének, megostorozásának és kereszthalálának a napja. A Húsvét Jézus Krisztus feltámadásának ünnepe a keresztény egyházak legrégibb, a zsidó pészahra visszavezethető ünnepe. Szokás ilyenkor a tojásfestés, a termékenységvarázsláshoz kötődő a tojásütés, a tojásdobálás, a dombról való tojásgurítás. A legelterjedtebb a piros tojás, amelynek a színe a vért (Jézus kiöntött vérét), és a tüzet, a szerelmet és a tavaszt, a szabadságot és a feltámadást egyaránt jelképezi.
  • 139 éve ezen a napon született Kosztolányi Dezső költő, író, publicista is,
  • 40 éve Király Viktor énekes, a negyedik Megasztár-sorozat győztese, a 2008-as “Év Hangja”,
  • valamint 38 éve Zimány Linda modell, műsorvezető.

RAGYOGÓAN NAPOS IDŐ

Pénteken ragyogóan napos időjárásra készülhetünk, így nyugodtan otthon hagyhatod az esernyődet Szegeden. Továbbra is többfelé erős, helyenként viharos déli, délnyugati szél fog fújni. Délután kellemesen meleg lesz, 18-24 fokos maximumokra van kilátás városunkban.

ÜNNEPI MENETREND VAN SZEGEDEN

2024.03.28. és 04.05. között módosított menetrend szerint közlekednek a villamosok és a trolik Szegeden. A Szegedi Közlekedési Társaság már közzé is tette az új menetrendet. Mutatjuk, ma hogyan közlekednek a járatok:

INGYENES A PARKOLÁS SZEGEDEN

 Az SZKT azt is közölte, hogy a parkolás hogyan fog alakulni a városban. Eszerint 2024. március 29-én, azaz ma díjmentes!

ZÁRVA VANNAK A BOLTOK

A péntek, a vasárnap és a hétfő is ünnepnap. A boltok ünnepi nyitvatartását jogszabály szabályozza, így a legtöbb üzlet zárva lesz ezeken a napokon, de ahogy mindig, úgy most is vannak kivételek.

TUTI PROGRAM PÉNTEKRE

Már tavaly is hatalmasat ment, így idén is megrendezik a vasúti hajtányversenyt a hattyasi téli kikötő melletti elhagyatott síneken. A Klebelsberg-telepi Összefogás Háza által szervezett “Húsvétoló” című esemény fő produkciójára idén is pénteken

  • 13:00-tól lehet a helyszínen nevezni,
  • a verseny 13:30-kor rajtol,
  • és az első 40 jelentkezőnek tudnak helyet biztosítani.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb