Sport

Sportos szombat: óriásit nyert a PICK, a Szedeák viszont drámai csatában maradt alul

Remek játékkal, 25-14-es félidő után 41-27-re győzte le a Tatabányát az OTP Bank-Pick Szeged, a K&H férfi kézilabda liga rangadóján, idegenben. A kosarasainknál nem sikerült hasonlóan fényesen a szombat, az alapszakasz utolsó összecsapásán a DEAC 91-96 – ra győzte le a Szedeákot az újszegedi Városi Sportcsarnokban. Vízben sem voltunk szerencsések, a férfi pólósainkat a Honvéd, a hölgyeket pedig a III. Kerületi TVE állította meg ma délután.

LEHENGERLŐ TŰZERŐ, SZEGEDRŐL: EGYETLEN FÉLIDŐ ALATT 25 PICK-GÓL SZÜLETETT

A hosszú hétvége első délutánján az ősi riválistól kikapó Szeged ezúttal remek formát mutatott: már a 27. percben tíz találattal vezettünk,

  • Mikler Roland tíz,
  • Nagy Martin öt védéssel,
  • Sebastian Frimmel kilenc,
  • Szita Zoltán hét góllal járult hozzá a vártnál is fölényesebb sikerhez.

A vége magabiztos győzelem, 41-27-re diadalmaskodtunk.

MOL Tatabánya KC–OTP Bank – PICK Szeged 27–41 (14–25)
Férfi kézilabda NB I., 20. forduló. Tatabánya, Multifunkcionális sportcsarnok, 5120 néző. Vezette: Bócz, Wiedemann.
Tatabánya: Bartucz – P. Rodríguez 4, Ancsin 4, Topic 4, Juhász Á. 1, Pergel 2, Krakovszki B. 2. Csere: Székely (kapus), Maras 4, Dissinger, Vilovszki, Ugalde 4/4, Eklemovics M. 1, Enomoto, Reza, Vajda 1. Vezetőedző: Dragan Djukics.
OTP Bank – PICK Szeged : Mikler – Szilágyi 1, Garciandía 5, Bombac 1, Bánhidi 2, Szita 7, Frimmel 9/3. Csere: Nagy M. (kapus), Kalaras, Gaber 3, Mackovsek 3, Sostaric 2, Stepancic 2, Bodó 4, Gazsó 2/2. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
Hétméteres: 4/4, ill. 5/5.
Kiállítás: 6, ill. 10 perc.

A SZEDEÁKNAK SAJNA NEM JÖTT ÖSSZE A GYŐZELEM, A DEAC MENETELHET TOVÁBB

Amíg a PICK győzni ment Tatabányára, addig itthon, a Városi Sportcsarnokból a DEAC térhetett haza diadalittasan, egy drámai meccset követően. Nagy volt a tét, az alapszakasz utolsó összecsapásán mindkét csapatnak a felsőházi rájátszásba való bejutás volt a tét. A szoros összecsapáson volt, hogy 14 gólos lemaradásból is sikerült visszatérni az SZTE-Szedeák kosarasainak, azonban a vége egy 91–96 (18-23, 24-28, 27–24, 22–21) lett, amely egyet jelentett a hajdúságiak továbbjutásával.

KÉT PÓLÓVERESÉG, SZOMBAT DÉLUTÁNRA

További két szegedi vonatkozású sportesemény zajlott le szombaton, mindkettő vízben, sajnos egyaránt vereséggel. A ZUE.hu Szegedi Vízilabda Egylet egy parádés kezdés után veszített feltámadó a Honvéd ellen az E.ON OB 1 felsőházában, a végeredmény 8-10 lett a Tiszavirág Sportuszodában. Három órával később, délután 6-tól a női pólósaink is kikaptak, ők 13-8-as vereséggel térnek épp haza a III. Kerületi TVE otthonából.

   

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb