Kikapcs

Óriásbábok lepik el majd Szeged belvárosát, április 7-én, vasárnap

Új óriásbábokat mutatnak be Szegeden április 7-én, délután 16:00-kor a Móra Ferenc Parkban. Viszont ezt egy többnapos munka előzi meg, ugyanis el is kell készíteni ezeket az óriásokat. A színészek a bábokkal közösen teremtik majd meg a Tisza folyót. A hatalmas figurákat az ország bábszínházainak munkatársai készítik majd.

AZ ÓRIÁSOK ELMARADHATATLAN RÉSZTVEVŐI A SZEGEDI RENDEZVÉNYEKNEK

A szegedi bábszínház óriásbábjai az elmúlt években elmaradhatatlan résztvevőivé váltak a város gyermekeket megszólító szabadtéri rendezvényeinek. A több színész által mozgatott ponttyal, kérésszel, sirállyal vagy az egykor folyami áruszállításra használt bőgőshajót formázó óriásbábbal rendszeresen felvonulnak Szeged utcáin, fesztiváljain. A hatalmas bábok gyűjteménye most több újabb darabbal bővül – írja az MTI.hu.

A BÁBOK KÉSZÍTÉSE A HÉTEN KEZDŐDIK, VASÁRNAP MUTATJÁK BE SZEGEDNEK ŐKET

A Kövér Béla Bábszínház április első hetén helyszínt ad az ország összes bábszínházából érkező bábkészítőknek, bábtervezőknek, akik négynapi munkával óriásbábokat készítenek, a Tisza eredetéről szóló mondákat alapul véve. A szakmai workshopot Kocsis Eszter, Hoffer Károly és Palya Gábor tervezők vezetik, a részt vevő alkotók szakmai fejlődését és a bábkészítő szakmában dolgozók együttműködését erősítve.

ÉLETRE KEL A SZŐKE TISZA ÉS A FEKETE TISZA IS

A Móra Ferenc Múzeum elé érkezők nem csupán nézői lesznek a különleges produkciónak, mivel a színészek a közönség közreműködésével teremtik meg a Tiszát. A közösen létrehozott folyót az óriásbábok feltűnése változtatja meg: megérkezik egy csacsi, aki kijelöli a Tisza medrének vonalát, amely ettől lesz csak igazán kanyargós. Besétál a két szépséges, könnyező leány, a Szőke Tisza és a Fekete Tisza, de még óriás medvék is előbukkannak, és megborzolják a folyó sodrását. Az előadás valóban a közönséggel együtt jöhet létre, a nézők az óriásbábok megjelenésére hol haragvó, hol lágy Tisza folyót alkotnak.
    

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb