Smart SzegedVideo365

Így húzza fel három nap alatt az egyik legnépszerűbb típusházát a Szeged melletti Költözzma csapata, amit akár egy gyertyával fel lehet fűteni

A legtöbb Szeged365 olvasó talán ismeri azt a már-már legendássá vált szókapcsolatot, hogy: SIP, vagyis “strukturált, szigetelt panel” (structured insulated panel). Ez az egyik szállóige, amely által megismerhették a környékbeliek a deszki székhelyű Költözzma csapatát. A srácokat nemrég a festői Borostyán-tó partjára kísértük el, ahol egy európai szinten is egyedülálló zöld projektbe vágtak bele, most pedig ott voltunk Deszken is, ahol éppen az egyik legnépszerűbb típusházukat húzzák fel, tetőtérrel és garázzsal együtt.

Nettó 90 négyzetméter az alsó szinten, a tetején pedig 72, mindez kiegészítve pluszban egy 32 négyzetméteres garázzsal: röviden így áll össze a Költözzma Jakarta névre keresztelt típusháza. Ugyan Nádasdi Csabiékat már jól ismerjük, valamiért naívan azt hittük, hogy ha egy úgynevezett gyorsházról van szó, akkor nem egy 200 négyzetméteres kéglit dobnak össze, de hamar kiderült, hogy ez nem így van. Megérkezésünkkor már a látvány is magáért beszélt, ugyanis eléggé pörögtek a munkálatok, de akkor döbbentünk le csak igazán, amikor a Költözzma alapítója elmondta nekünk, hogy mindössze két napja dolgoznak az említett típusházon, amelyek egyébként egy kész terv alapján készülnek el, de a megrendelő kedvére adhat hozzá vagy vehet el belőle szobákat, magyarán akár még jobban a saját elképzeléseire is szabhatja.

DARU NÉLKÜL, AKÁR KÉZZEL IS ÖSSZEDOBJA A HÁZAT A KÖLTÖZZMA CSAPATA

A pofás családi ház szigetelésénél a legfontosabb szereplő a Csabi által is bemutatott, bizonyos alukasírozott pirhab réteg, amely egyébként a Költözzma egyik legújabb fejlesztése. Az említett rétegre rádobnak még egy grafitos, magnézium-oxidos panelt, plusz egy kis extra grafitot, így jöhet létre a vállalkozás alapítója által életre hívott, úgynevezett gyertya-effektus kifejezés, amely röviden annyit jelent, hogy:

Az építési technológiának köszönhetően az épület olyannyira megtartja a hőt, hogy akár egy gyertyával is fel lehet fűteni azt.

A teljes deszki túránkat az építési munkálatok közepette, Nádasdi Csaba alapító tulajdonos társaságában, videós formában is megtekintheted, íme:

A forradalmian új megoldásokkal dolgozó, tetőszerkezeteket és grafitos MgO SIP paneles gyorsházakat egyaránt építő vállalkozást IDE kattintva találod meg, az oldalukon egy profi kalkulátort is találsz, ahol építkezés előtt pontosan ki tudod számolni, mennyi az annyi.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb