Sport

Hamarosan a pályára lép a magyar női válogatott Azerbajdzsán ellen, a Szent Gellért Fórumban csapnak össze

Nagy eseménynek ad otthont a Szent Gellért Fórum Szegeden, ugyanis ma startol a női Eb-selejtező hazánkban. Női A-válogatottunk pénteken 17:45-kor kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban Azerbajdzsán ellen. A szegedi találkozó egyúttal a csapat első mérkőzése lesz Szarvas Alexandra szövetségi kapitány kinevezése óta.

A szövetségi kapitányi posztra nemrégiben kinevezett Szarvas Alexandra együttesének első körben, a csoportküzdelmek során Azerbajdzsánnal, Törökországgal és a jövő évi Eb házigazdájával, Svájccal kell megküzdenie az Eb-selejtező sorozatban. Ebből a csoportból nem lehet közvetlenül Eb-kvalifikációt szerezni, a csoportkör után két további rájátszásos párharc megnyerése jelenthet Európa-bajnoki részvételt a mieink számára – írja a Magyar Labdarúgó Szövetség

NEM VOLT SOK IDŐ, MA MÁR MECCS

A válogatott játékosai április 1-jén, hétfőn találkoztak először Szarvas Alexandrával, vagyis mindössze négy nap állt rendelkezésre arra, hogy a csapat megismerje az új szövetségi kapitány elképzeléseit, és begyakorolja a legfontosabb taktikai elemeket.  

A válogatott április 5-én (pénteken) 17:45-kor Azerbajdzsán ellen lép pályára a szegedi Szent Gellért Fórumban, míg április 9-én (kedden) magyar idő szerint 19 órakor Törökországgal mérkőzik meg Isztambulban.

Azerbajdzsánnal még sosem mérkőztek meg a lányok korábban, az azeri együttes lesz a magyar csapat történetének 60. ellenfele. 

MINDENKIRE SZÜKSÉG LESZ

“Az elmúlt napokban főleg arra helyeztem a hangsúlyt, hogy minél jobban megismerjem a játékosokat, ezért is hirdettünk bő keretet. Az Eb-selejtezőn egyrészt a B ligás tagságunk meghosszabbítása a cél, másrészt egy versenyképes csapat kialakítása. Fontos hangsúlyozni, hogy egy csapat nem csak 11 emberből áll, a keret összes tagjára szükségünk lesz mindkét találkozón. Sajnálatos módon Zágor Bernadett megsérült, illetve Németh Diána még nem épült fel teljesen a sérüléséből, rajtuk kívül azonban mindenki bevethető” – nyilatkozta Szarvas Alexandra szövetségi kapitány. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb