Kikapcs

Ha imádtad az idei VinoSzféra borkülönlegességeit, van egy jó hírünk: megvan, mikor tér vissza a rendezvény legközelebb Szegedre

40-45 borász kínálatát kóstolni végig, fényes nappal, vasárnap délután, ráadásul egy egyetemi könyvtár kellős közepén? Ennél exkluzívabb borkóstoló aligha van még egy Szegeden, így nem is csoda, hogy telt házzal dübörgött márciusban városunk vadonatúj, egy éve alapított bormustrája, az Ezerjó Borkereskedés által elindított VinoSzféra. Nem is vitás, hogy a rendezvény folytatásért kiált, így megkérdeztük Eperjesi Pétert, az Ezerjó Borkereskedés ügyvezetőjét, mikor merülhetünk újra édes bormámorba a VinoSzférán.

Mint az ügyvezető elárulta, az idei esemény sikerét látva nem is vesztegették az időt, s máris kitűzték a következő VinoSzféra időpontját:

legnagyobb örömünkre az impozáns bormustra 2025. március 30-án, vasárnap délután, 15 és 20 óra között visszatér a TIK-be!

SZAKMAI PROGRAMOK ÉS WORKSHOPOK SZÍNESÍTIK MAJD A NAPOT

Eperjesi Péter azt is elárulta, a részletes program ugyan még maradjon meglepetés, nem szeretné a titkokról lerántani a leplet, annyi viszont már fix, hogy a jövő évi rendezvény is tartogat számunkra újdonságokat. Az már biztos, hogy szakmai résszel fog bővülni az esemény, ahol a borászok oszthatják meg egymással tapasztalataikat. Emellett a tervek szerint workshopok is színesítik majd a 2025-ös VinoSzférát, melyen a közönség betekintést nyerhet borkultúránk egy-egy izgalmas szegmensébe.

SZEGED A LEGSZENZÁCIÓSABB HELY

Mint az ügyvezetőtől megtudtuk, az a körülbelül 40 borász, akik idén is tiszteletüket tették a rendezvényen, várhatóan jövőre is vissza fog térni a TIK-be, hiszen, ahogy mondták, “Szeged a legszenzációsabb hely a borkóstolás tekintetében”, ahol nem csupán a borkedvelő szegedi vendégek érezték nagyon jól magukat, hanem a borászok is csupa-csupa pozitív élménnyel gazdagodva zárhatták a napot. “Az évek alatt egy nagyon jó borkultúra alakult ki Szegeden, a vendégek tényleg értenek a borokhoz, ismerik a borászokat, le a kalappal a szegediek előtt” – mondta el Eperjesi Péter.

Fotók: Sóti Gellért

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb