Sport

“Úgy játszottunk, ahogy mindig kellene” – az újonc PLER-t fogadta az OTP-PICK Szeged

Az idei bajnokság újonca, a PLER-Budapest érkezett szombaton a PICK Arénába, akikkel először játszottak a Kékek a Felső-Tisza parti csarnokban. Formában voltunk, egy nagyon pörgős, gólzáporos meccsen 23-13-as félidő után 38-28-ra nyertünk. Kárpáti Krisztián vezetőedző szerint nagyjából húsz percen át játszottunk úgy, ahogy mindig is kellene.

A 38 gólt dobó Szegedben Sebastian Frimmel hat, Bánhidi Bence és Szilágyi Benjámin öt-öt találatot jegyzett.

OTP Bank – PICK Szeged–PLER-Budapest 38–28 (23–13)
K&H férfi kézilabda liga., 21. forduló. Szeged, Pick Aréna, 1550 néző. Vezette: Kiu G., Kiu T.
OTP Bank – PICK Szeged: Imsgard – Szilágyi 5/3, Stepancic 3, Martins 2, Kalaras 1, Mackovsek 3, Jelinic 3. Csere: Nagy M. (kapus), Garciandía 1, Sostaric 2/2, Bombac 2, Bánhidi 5, Szita 4, Frimmel 6, Molina 1, Balogh. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
PLER: Takács Á. – Szkokán, Markez 6/3, Groff 1, Várszegi, Simotics 4, F. Sunajko 3. Csere: Borsos M. (kapus), Fodor 2, Farkas, Fekete 2, Ignacy 4, Chaouachi, Zalai 1, Holdosi 5, Lakicevic. Vezetőedző: Lepsényi Sándor.
Hétméteres: 4/4, ill. 6/4.
Kiállítás: 8, ill. 6 perc.

Mint összefoglalójában az OTP Bank – PICK Szeged írta, a klub továbbra is folytatja azt a szokást, hogy meghív településeket. Az egyik szektort ezúttal Sándorfalva polgárai töltötték meg, őket hívták meg a PLER elleni összecsapásra, de szokásukhoz híven szegedi egészségügyi dolgozókat is vendégül láttak.

A csapat legközelebb négy nap múlva, április 10-én (szerda) 18 órakor lép majd pályára, a K&H férfi kézilabda ligában a Ferencváros csapatát fogadva a PICK Arénában.

AZ ŐSI RIVÁLIS 43 GÓLT LŐTT MA DÉLUTÁN

Ma délután az ősi rivális (akik az előző 2 hétben sajnos kétszer győzték le a Kékeket) is játszott, nem is akárhogyan. A férfi kézilabda NB I 20. fordulójában a Telekom Veszprém 43–30-ra győzött Budakalászon. A végső különbség 13 gól volt, akárcsak a féldőben, vagyis a hazaiak döntetlenre hozták a második félidőt. Bár a veszprémieknél Dragan Pechmalbec nyolc gólt dobott, nem ő lett a mezőny legeredményesebb játékosa, hanem a budakalászi Varga Mihály, aki kilencszer talált be a vendégek kapujába.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb