Mindenmás

Napi pakk: 27 fokkal köszönt ránk a hétvége, lesz múltidéző gyalogtúra, és még Kemény Dénes is Szegedre jön ma

Páros lábbal rúgja ránk az ajtót a kora nyár, a hőmérsékletre nem panaszkodhatunk ma, hiszen akár 27 fok is lehet a városunkban. Ma ünnepli születésnapját egyébként Kiss-Rigó László, vármegyénk püspöke és Kovács Ákos, dalszerző, énekes is. Itt a Szeged365 napi pakk, mutatjuk, mi vár ránk ma!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS KISS-RIGÓ LÁSZLÓ SZÜLETÉSNAP

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Vilmos, Bíborka, Bíbor, Celesztin, Celesztina, Dénes, Szellő és Taksony nevű olvasónknak! Érdekességek:

  • 114 éve született Zombori Vilmos publicista, haditudósító, amatőr színes filmes, az első magyar színes némafilm készítője,
  • 69 éves lett ma Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök,
  • 56 éves pedig Kovács Ákos, Kossuth-díjas dalszerző, énekes, előadóművész.

Mindezek mellett ma 87 éve annak, hogy elhunyt Juhász Gyula költő, tanár, hírlapíró. A 20. század első felében Magyarország egyik legismertebb költője volt. Első versei a Szegedi Napló-ban jelentek meg.

SEMMI ESŐ, CSAK 27 FOK

Szombaton fátyol-, illetve gomolyfelhők zavarhatják a napsütést, csapadéktól azonban nem kell tartanunk Szegeden. A nyugatias szél helyenként élénk, néhol erős lesz. Délután sokfelé kora nyárias időre számíthatunk, városunkban is 27 fok köré melegszik a levegő hőmérséklete.

LEGENDA JÖN SZEGEDRE

Egy igazi legenda érkezik Szegedre, 2024. április 06-án, a Kárpátia Filmszínházban Dr. Kemény Dénessel találkozhatnak az érdeklődők, ahol a Nemzet aranyai című film vetítését követően Méhes Gábor és Dr. Szabó Zoltán társaságában egy beszélgetésre is sor kerül az egykori szövetségi kapitánnyal.

PROGRAMOK A HÉTVÉGÉRE

Újabb nagyszabású MAOE-tárlat veszi kezdetét ma a Reök-palotában, de múltidéző gyalogtúra is lesz az egykori Szegedi Kisvasút nyomvonalán, Sőt, a Hungi, és a többi klub is készül a hétvégére. Mutatjuk az összes programot:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb