Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: ökölvívó gála a Hungiban, óriásbábok a Móra-parkban és új nagyszabású kiállítás is nyílik ezen a hétvégén Szegeden

Izgalmas és programokban gazdag hétvége vár ránk Szegeden! Számos izgalmas eseményt találtunk Nektek, hiszen végre megcsodálhatjuk az új óriásbábokat Szegeden, de kemény küzdelmeknek lehetünk tanúi a The Rumble in the Club amatőr ökölvívó gálán, de egy új kiállítást is megcsodálhatunk és akár a legendás Kemény Dénessel is találkozhatunk! Mutatjuk a hétvége legígéretesebb programjait, meghoztuk a Kikapcsot!

KEMÉNY KÜZDELMEK A RINGBEN, PLUSZ LÁTVÁNYOS SHOW JÖN SZEGEDRE

Hogy miért imádjuk Szegedet? Többek között azért, mert itt mindig zajlik az élet, sosem unatkozunk, hiszen színesebbnél, színesebb rendezvények tartják izgalomban városunk apraját és nagyját. Nem lesz ez másként április 7-én, vasárnap sem, amikor is olyan exkluzív rendezvénynek ad otthont a Hungi Vigadó, amilyet még szórakozóhely fedélzetén egész Magyarországon nem pipáltunk. A diszkó táncterét ugyanis felváltja a szorító, s elstartol a The Rumble in the Club amatőr ökölvívó gála, ahol hat parázs meccs emeli meg az adrenalin szintünket. A kuriózumnak számító, extrém box gálán  ringbe lépnek a Szeged Box Club versenyzői, így kesztyűt húz többek között az ifjúsági világbajnoki ezüstérmes ökölvívó, Gémes Levente, és az ifjúsági világbajnok, kétszeres Európa-bajnok Nakota Veronika is, de ezen az esten mutatkozik be a szegedi közönség előtt a klub vasöklű kongói versenyzője, Yves Massala is. 

ÚJ ÓRIÁSBÁBOKKAL TALÁLKOZHATUNK

A Kövér Béla Bábszínház április első hetén helyszínt ad az ország összes bábszínházából érkező bábkészítőknek, bábtervezőknek, akik négynapi munkafolyamat keretein belül alkotnak óriásbábokat, a Tisza eredetéről szóló mondákat alapul véve. A szakmai workshopot Kocsis Eszter, Hoffer Károly és Palya Gábor tervezők vezetik, a résztvevő alkotók szakmai fejlődését és a bábkészítő szakmában dolgozók együttműködését erősítve, tudatta a teátrum szerkesztőségünkkel. Az új óriásbábokat április 7-én, délután 16:00-kor mutatják be a Móra Ferenc Parkban. 

LEGENDA JÖN SZEGEDRE

Egy igazi legenda érkezik Szegedre, 2024. április 06-án, a Kárpátia Filmszínházban Dr. Kemény Dénessel találkozhatnak az érdeklődők, ahol a Nemzet aranyai című film vetítését követően Méhes Gábor és Dr. Szabó Zoltán társaságában egy beszélgetésre is sor kerül az egykori szövetségi kapitánnyal.

NAGYSZABÁSÚ MOME-TÁRLAT STARTOL

Újabb nagyszabású MAOE-tárlat veszi kezdetét hamarosan a Reök-palotában. A Távlat címet viselő kiállítás Dr. Nátyi Róbert művészettörténész és Sárkány Győző képzőművész közös kurátori munkájának eredményeképpen, április 6-tól mutatja be az Egyesület Képzőművészeti Tagozatának válogatott alkotásait.

MÚLTIDÉZŐ GYALOGTÚRA

Április 6-án, szombaton, izgalmas, múltidéző programra invitálják valamennyi, a vasúttörténelem iránt érdeklődő szegedit. Gyalogtúrát szerveznek ugyanis az egykori Szegedi Kisvasút nyomvonalán, a vasúthálózat megnyitásának 100. évfordulójára, tudtuk meg a szervezőktől. A vonalnak óriási jelentősége volt Szeged és környékének történelmében, ugyanis a szórványtanyákból a kisvasút állomásai mellett alakultak ki azok a települések (Domaszék, Mórahalom, Ásotthalom, Ruzsa), amelyek 1950-től kezdve folyamatosan önállósodtak és elszakadtak Szegedtől.

FELPEZSDÜL AZ ÉJSZAKAI ÉLET

Készülnek a klubok, nem maradunk éjszakai partik nélkül ezen a hétvégén sem. Mutatjuk a hétvégi repertoárt!

HUNGI

  • Pénteken jön a Spring Fest a Hungiban, ezzel megnyitják a fesztiválszezont Szegeden, a lemezjátszóknál Henn, a Loving Arms és Carl Cozmo lesz.
  • Szombaton pedig Mini Skirt parti lesz, Dj Big Bill-el.

Helyszín: Hungi, Stefánia 8., Szeged.

RETRO KLUB

A Retro Klub is belecsap a lecsóba,

  • péntek este Hello, Lányok bulit csapnak,
  • szombaton pedig jön a már jól megszokott Beb@szombat.

Helyszín: Retro Klub (Széchenyi tér 3, 6720).

JATE KLUB

  • Péntekre Pittyes2es és Gyufa koncert lesz a JATE Klubban, majd Pittyes After,
  • szombaton pedig 4S Street koncert, majd a Szombeat.

Helyszín: JATE Klub, Szeged, Dugonics tér 13.

GODZILLA x KONG: AZ ÚJ BIRODALOM A BELVÁROSI MOZIBAN

Adam Wingard legújabb alakításában visszatér a Godzilla-Kong páros, hiszen a mindent eldöntő, minden eddiginél nagyobb háború nem ért véget azzal, hogy Kong és Godzilla szembetalálkozott és összemérte az erejét. Mert az ember most már kénytelen belenyugodni, hogy nem ő a legerősebb a földön. És nem ismeri igazán a saját világát: várja még néhány eddig rejtve maradt meglepetés. Bujkál még valami a föld alatt, ami felébredt, és pusztítani akar. Az emberiség képtelen megállítani. Talán Kong is képtelen volna. És Godzilla is. De ha ők ketten összefognának, akkor esetleg megmenekülhetnének ők is és mi is….

KI HITTE VOLNA? 

Julien Hervé rendezésében nézhetjük meg a Ki hitte volna? című filmet a Cinema Cityben. A film tartalmáról azt írják, hogy: egy gazdag arisztokrata család lánya és egy Peugeot-kereskedő fia házasodni készül. A két család nem is állhatna távolabb egymástól, és különösen a lány szülei nézik rossz szemmel az esküvőt. A szülők bemutatásakor a fiatalok meglepetéssel készülnek: mindenkinek készíttetnek egy DNS tesztet, amiben megtalálható valamennyi szülő származása. Az eredmények mindenkit megdöbbentenek, s alaposan megzavarják az egyébként sem nyugodt ismerkedést. Az elszabaduló indulatokban a válogatott tréfák mellett változatos sértegetésekkel illetik egymást az összezavarodott örömszülők, és senki nem tudja tovább magában tartani a másikról alkotott véleményét.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb