Szegedi Arcok

Óriáspanda helyett óriás zsiráffal készül Csatai Gergő második Guinness Rekordjára, sőt, most akár te is segíthetsz a megfelelő helyszín megtalálásában

Nincs olyan kívánság, amit Csatai Gergő, szegedi Guinness Világrekorder és előadóművész lufihajtogató, a 2023-as év Legszegedibb Művésze ne tudna meghajtogatni. Mint korábban megírtuk, most újabb nagy kihívás előtt áll a közismert lufihajtogató, idén második Guinness Rekordjára készül ugyanis, melyről újabb kulisszatitkokat fedett fel számunkra. Elárulta például nekünk, miért cserélte le az óriáspanda tervét egy óriás zsiráfra, s azt is megtudtuk, ötleteiddel most akár te is segíthetsz a megfelelő helyszín megtalálásában a rekord felállításához.

ÓRIÁSPANDA HELYETT ÓRIÁS ZSIRÁFFAL VÁG BELE MÁSODIK GUINNES REKORDJÁNAK FELÁLLÍTÁSÁBA

Csatai Gergő, mint ahogy korábban mi is beszámoltunk róla, 2019 augusztusában már bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe, mégpedig azzal, hogy megdöntötte a gyorsasági lufihajtógató Guinness-rekordot. Idén újra nagy fába vágta a fejszéjét a művész: ezúttal a világ legnagyobb/legmagasabb lufi jelmezét tervezi megalkotni. Mint elárulta, egy közel négy méter magas, hordható, rendesen felvehető jelmez elkészítése a cél.

Eredetileg egy óriáspandát tervezett létrehozni lufiból a rekord kedvéért, azonban, ahogy Gergő most elárulta nekünk, a terv annyiban módosult, hogy egy óriás zsiráf megalkotásával vág bele második Guinness Rekordjának felállításába.

A ZSIRÁFFAL LÁTVÁNYOSABBAN KIVITELEZHETŐ LESZ A REKORD

“A panda fejénél egy jó nagy gömböt kell csinálni, s mivel csak hosszúkás lufit használhatok, attól tartok, hogy nem lenne olyan szép, vagy annyira látványos, ezért lecseréltem egy kisebb fejű állatra. Az meg a hosszú nyaka miatt is, egyértelműen a zsiráf lesz” – avatott be bennünket a csere okaiba Csatai Gergő.

A GUINNES REKORD FELÁLLÍTÁSÁHOZ HELYSZÍNT KERES A MŰVÉSZ, HA VAN EGY JÓ ÖTLETED, GERGŐ SZÍVESEN FOGADJA

A lufihajtogató művész azt is elárulta, az előkészületek sínen vannak, ám jelenleg helyszínt keres a Guinnes Rekord felállításához, amihez szívesen fogadja a Szeged365 Family tagjainak ötleteit is. “Akár szívesen összekapcsolnám a zsiráf elkészítését valamilyen városi rendezvénnyel is. Mindenképpen zárt teret képzeltem el, egy művelődési házat, vagy egy iskola auláját, aminek megfelelő a magassága egy négyméteres lufi állat meghajtogatásához” – tudtuk meg Gergőtől. Mint a művész hozzátette, tervei szerint gyermeknapot követően kerülne sor a Guinnes Rekord felállítására.

A LEGVÉGÉN AKÁR TE IS FELPRÓBÁLHATOD AZ ÓRIÁS LUFIJELMEZT

A művész azt is elmondta, tervei szerint körülbelül 10-12 órát vesz majd igénybe a lufizsiráf megépítése. A jó hír, hogy valamennyien részesei lehetünk a nem mindennapi mutatványnak, hiszen a rekordszövetség azt is kiköti, hogy a rekord felállításának tisztasága miatt egy nagyobb látogatottságú rendezvényen kell az alkotást létrehozni. A legvégén a folyamatot végigkísérő bírák előtt Gergőnek bele is kell bújnia a lufijelmezbe és abban kell sétálnia, járkálnia, hogy megmutassa annak tartósságát, s használhatóságát. A legjobb az egészben, hogy a rekordhoz szükséges dokumentációkat követően, ott a helyszínen bárki felpróbálhatja majd, magára öltheti az óriás zsiráf jelmezt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb