Közélet

Szeged az ország egyik legbiztonságosabb városa, viszont megugrott az online térben elkövetett csalások száma

Szeged az ország egyik legbiztonságosabb városa. Szenti Szabolcs, a Szegedi Rendőrkapitányság vezetője a közgyűlés jogi bizottságának ülésén arról beszélt, hogy a legnagyobb kihívást a kiberbűnözés, az online térben elkövetett csalások jelentik a rendőrségnek.

Azt is kiemelte, hogy az előző évekhez hasonlóan csökkent a közterületen elkövetett bűncselekmények száma. Amíg 2022-ben 553, addig 2023-ban 518 bűncselekmény történt közterületen – írja a Rádió 88.

AZ ONLINE CSALÁSOK JELENTIK AZ EGYIK LEGNAGYOBB PROBLÉMÁT MANAPSÁG

Az ülésen arról is szó esett, hogy a csökkenésben az is szerepet játszott, hogy fokozott lett a rendőri jelenlét a közterületeken, valamint több lett a térfigyelő kamera Szegeden. Szenti Szabolcs hozzátette, hogy a kiberbűnözés nem csak városunkban, hanem az egész országban egyre nagyobb problémát jelent. Szegeden is nőtt az ilyen fajta családok száma, 175-ről 254-re.

347 TŰZESET VOLT TAVALY

Az ülésen Hallai Zsolt Péter, tűzoltó alezredes, a Szegedi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője is felszólalt. Ő arról beszélt, hogy tavaly összesen 964 esetben kellett kivonulniuk káreseményekhez, mai a 2022-es évhez képest 7 százalékos emelkedést jelent. Ebből 347 volt tűzeset. A vezető azt is kihangsúlyozta, hogy tűzgyújtási tilalom lépett életbe Csongrád-Csanádban.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb