Közélet

Megvan, kit indít a Fidesz Márki-Zay Péter ellen Hódmezővásárhelyen

Csütörtökön jelentette be hivatalosan a hódmezővásárhelyi Fidesz a közösségi oldalán, hogy az orvos végzettségű Grezsa István a párt polgármesterjelöltje Hódmezővásárhelyen, aki korábban is indult már a tisztségért, független jelöltként, írta meg az Index.

Grezsa István 1962-ben született, az orvosi egyetemet Szegeden végezte, diplomáját 1986-ban vette át. Belgyógyász szakorvosjelöltként, majd háziorvosként azóta Hódmezővásárhelyen dolgozik. 1988-ban részt vett az MDF alapításában, majd a párt országos és megyei vezetésében; 2009-ben kilépett az MDF-ből. Először 1998-ban szerzett hódmezővásárhelyi önkormányzati képviselői mandátumot. Előbb az MDF, majd a Tiszta Lap Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület, 2010-től 2019-ig a Fidesz-KDNP frakció képviseletében volt a város közgyűlésének tagja. 2014-től többféle tisztségben segítette a kormány nemzetpolitikai munkáját.

CSAK VÁSÁRHELLYEL SZERETNE FOGLALKOZNI

Grezsa István kijelentette: polgármesterként csak Vásárhellyel szeretne foglalkozni, nem akar sem miniszterelnök, sem messiás vagy pártelnök, európai parlamenti képviselő, “politikai futóbolond” lenni. Szeretné öt-hét éven belül megduplázni az önkormányzat iparűzésiadó-bevételét, amit legalább két high-tech ipari beruházással lát megvalósíthatónak. Meg kívánja erősíteni a város kapcsolatait a honvédelemmel, hiszen Hódmezővásárhely katonai centrum, ahol katonai szakközépiskola is épül, valamint évente 20 kilométer utat és járdát újítana fel Hódmezővásárhelyen.

LÁZÁR JÁNOS SZERINT NYERNI FOGNAK

Lázár János, a térség országgyűlési képviselője, építési és közlekedési miniszter a polgármesterjelöltet és a képviselőjelölteket bemutató csütörtöki rendezvényen hangsúlyozta: a Fidesz-KDNP június 9-én is nyerni fog Hódmezővásárhelyen.

Forrás: MTI/index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb