Szegedi Arcok

Ökotudatos gondolkodásból jeles: zöld polc rendszer indult a makói Galamb József Mezőgazdasági Technikumban

Egyedülálló ökolábnyom-csökkentő ötlettel álltak elő a makói Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskolában: az intézmény ÖKO-munkacsoportja elindította a zöld polc rendszert, írta meg a Sokszínű Vidék.

Ökotudatos gondolkodásból régóta jelesre vizsgázik az iskola vezetése, a diákok a tankertben megtermelt biozöldségeket, lekvárokat, szörpöket saját standjukról értékesítik a városi piacon. Most újabb remek ökolábnyom-csökkentő ötlettel álltak elő az iskolában, az ÖKO-munkacsoport elindította a Zöld polc rendszert.

Az öko-s rendszer lényege, hogy az iskola portáján elhelyezett, kijelölt polcokról ingyenesen elvihető, árusításból kimaradt növényeket kínálnak mindenkinek.

ÁRVÁCSKA PALÁNTÁK ÉS OPUNTIA KAKTUSZOK KERÜLTEK EDDIG A POLCOKRA

A diákokat arra kérik, hogy akinek van árusításból, ültetésből kimaradt palántája, ne dobja ki, hanem vigye be a suliba és tegye fel az ingyenes polcokra. Ennek köszönhetően eddig ingyenesen elvihető árvácska palántákkal és Opuntia kaktusz példányokkal gazdagodhattak a makói ifjú kertészek.

A FELESLEG NEM VÉSZ KÁRBA

“A tervünk a későbbiekben az, hogy kibővítjük a virágokon és a palántákon kívül különféle terményekkel is a rendszert. Akinél például sok tök termett, annak nem kell kidobnia a felesleget, szintén kihelyezheti ide a polcra” – mondta el a lapnak Horváth Zoltán igazgató . Mint hozzátették, vetésszimulációs terem és mikroszaporító laboratórium is működik az iskolában, melynek tanulói ezekben a hetekben már javában serénykednek a város határában található sokszínű tankertben.

Forrás: sokszinuvidek.24.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb