Közélet

Márki-Zay Péter pártja is megszólalt Magyar Péterrel kapcsolatban, kiderült, hogy együttműködnének-e vele

Márki-Zay Péter szerint hazafias kötelességük támogatni Magyar Pétert, egészen addig, amíg ő is a „rendszerváltásért” küzd. A Mindenki Magyarországa Közösség sajtótájékoztatóján bejelentette EP-választási programját, illetve szó volt arról is, hogy „elvették” a Mindenki Magyarország Mozgalom logóját – írja a Telex.

„Mi nyitottságot fejeztünk ki Magyar Péter felé, hogy mindenben támogatni fogjuk. Még akkor is támogatni fogjuk, ha nem kéri, sőt akkor is, ha nem akarja” – jelentette ki Márki-Zay Péter Magyar Péter támogatásával kapcsolatban. Márki-Zay szerint közös érdek, hogy Magyar mozgalma sikeres legyen és megbukjon a jelenlegi kormány. Kérdésre válaszolva hozzátette: ők nem fogják külön megkeresni Magyar Pétert.

EGYÜTTMŰKÖDÉSI FELAJÁNLÁSSAL FORDULNAK MAGYAR PÉTERHEZ

Szalma Botond a Mindenki Magyarországna Néppárt (MMN) kampányfőnöke arról beszélt, hogy együttműködési felajánlással fordulnak Magyarhoz, illetve pártjához. Ez nem jelent konkrét egyesülést vagy fúziót. Szalma szerint ők kormánybuktatás mellett rendszerváltást is szeretnének, aminek része az elszámoltatás is. Hozzátette: együttműködésük nehezen jöhetne létre, ha Magyar Péter a Fidesszel működne együtt, ők ezt nem tartanák jó iránynak. Magyar színre lépését örömmel vették, Szalma szerint Magyar pont arról beszél, amiről hosszú évek óta ők is. Bíznak benne, hogy neki, mint „belülről érkezőnek” hisznek majd az emberek.

BEMUTATTÁK A PÁRT EP-VÁLASZTÁSI PROGRAMJÁT

Bemutatták a párt EP-választási programját is, Ember Péter, a Mindenki Magyarországa Közösség EP-képviselőjelöltje a párt uniós programjáról elmondta, hogy legfontosabb alapvetésük, hogy sem a jelenlegi kormánypárt, sem a jelenlegi ellenzék útját nem kívánják követni. A programban négy mérföldkövet jelöltek ki: igazság, egészség, biztonság és a tervezhető jövő. Ezek alapján kezdeményeznék például, hogy az EU pályázati források közvetlenül jussanak el a kis- és közepes vállalkozásokhoz. Márki-Zay Péter az önkormányzati választással kapcsolatban elmondta: ők a kezdetektől előválasztást szorgalmaztak, ezért szomorúan látja, hogy ez kevés helyen valósul meg. Kiemelte Kecskemétet és Soroksárt, ahol például saját, civil jelölttel indulnak. A politikus a kialakult helyzet miatt azt várja minden ellenzékitől, hogy a legesélyesebbre voksoljanak majd, ne pártvonalak mentén döntsenek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb