Mindenmás

Szegeden dönt az ügyészség annak a férfinak az ügyében, aki a tőle cigarettát kérő ismerősét halálra verte

Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség halált okozó testi sértés bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki az őt pohárral megdobó sértettet előbb ököllel, majd egy székkel többször fejen ütötte. A bántalmazás következtében a sértett rövid időn belül életét vesztette, írta meg korábban a Kecskemét365.hu. Mint most a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség tájékoztatta szerkesztőségünket, az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt.

A VÁDLOTT TESTVÉRE NÉVNAPJÁT ÜNNEPELTÉK

A tájékoztatás szerint az ügyben elsőfokon a Kecskeméti Törvényszék járt el bíróságként a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség vádirata alapján. Az elsőfokú ítélet szerint 2022 szeptemberében a vádlott családtagjaival testvére névnapját ünnepelte. Ennek során a jelentős mennyiségű alkohol elfogyasztása miatt a ház udvarán lévő asztalra borulva elaludt.

EGY CIGARETTA VÁLTOTTA KI A KONFLIKTUST

A sértett szintén ittas állapotban, hívatlanul érkezett az ingatlan nyitott kapuján keresztül, ahol cigarettát kért az alvó vádlottól, aki a kérést nem teljesítette. A sértett ezután egy pohárral hátulról fejbe dobta a vádlottat, aki emiatt felugrott az asztaltól és a sértettet ököllel több alkalommal arcon ütötte, majd egy székkel tovább bántalmazta a férfit, aki az ütések hatására a földre került és a fejét a talajba ütötte.

A sértett a bántalmazás következtében több fejsérülést szenvedett, közöttük keményburok alatti vérzést, amely életveszéllyel járt. A bántalmazott férfi a kórházi gyógykezelés ellenére elhalálozott.

AZ ELSŐFOKÚ ÍTÉLET ELLEN FELLEBBEZTEK

A Kecskeméti Törvényszék a vádlottat halált okozó testi sértés bűntette miatt mint többszörös visszaesőt 7 év fegyházra és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte. Megállapította, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. Az elsőfokú ítélet ellen a vádlott és védője jelentett be fellebbezést a büntetés enyhítése érdekében.

MÁSODFOKON A SZEGEDI ÍTÉLŐTÁBLA DÖNT

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint az elsőfokú ítélet megalapozott, a vádlott cselekményének minősítése törvényes, a kiszabott büntetés pedig arányos, ezért a védelmi fellebbezéseket alaptalannak ítélve a törvényszék ítéletének helybenhagyását indítványozta.

Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt.

Forrás: Szegedi Fellebbviteli Főügyészség

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb