Kikapcs

Már csak hat nap! Így üzent a legendás Tap Factory megálmodója, a francia származású Vincent Pausanias leendő, szegedi közönségének

Kevesebb, mint egy hét maradt hátra és április 19-én, pénteken, megérkezik Szegedre a legendás a Tap Factory ritmus- és táncshow. Az egészen elképesztő akrobatikus elemekkel fűszerezett, világon is egyedülállóan látványos produkció csapata nem különben izgatott, hogy elhozhatják számunkra a lehengerlő show-t. Mint a produkció megálmodója és producere, Vincent Pausanias beszélgetésünk során elmondta, a céljuk, hogy az est után mindenki hatalmas mosollyal az arcán térhessen haza.

Tap Factory egy francia – angol formáció, melyet egy világhírnévnek örvendő, díjnyertes producer –és alkotópáros hívott életre, akik egyike a francia származású Vincent Pausanias. A show különlegességét a különböző elemek fantasztikus ötvözete alkotja. A dinamikus zenével fűszerezett produkcióban nagy hangsúlyt fektetnek a látványos akrobatikus elemekre, amit a félelmet nem ismerő légtornászok testesítenek meg, a sztepptáncra, melyben a lüktető ritmusokat az úgynevezett „utcai dobok” diktálják. A csapat tagjai ugyanis minden lehetséges eszközt megszólaltatnak, amin csak dobolni lehet, így válnak a hordók, autófelnik, közlekedési táblák, létrák, seprűnyelek mind-mind kreatív és jól működő elemeivé a lenyűgöző shownak.

KORÁBBAN MAGA IS SZTEPPTÁNCOSKÉNT JÁRTA A VILÁGOT

Ezt a különleges produkciót álmodta meg Vincent Pausanias. A producer, mint elmesélte, korábban maga is sztepptáncosként járta a világot, különböző társulatokkal lépett fel, s ez idő alatt rengeteg tapasztalatot szerzett. De nem csak táncosként teljesedett ki, a Tap Factory megalkotása előtt már 10 éven át különböző előadásokat koreografált és rendezett. És azután megálmodta a Tap Factory ritmus- és táncshow-t.

AZ ELSŐ INSPIRÁCIÓT CHARLIE CHAPLIN ADTA

,,Az első inspirációm természetesen Charlie Chaplin volt. A műsor elejétől a végéig a humor és a komédia alkotja az előadás vázát. A Tap Factory előtt sokféle előadóval dolgoztam együtt, ezért szerettem volna ezt egyesíteni, és egy olyan műsort létrehozni, amely a ritmust a legmagasabb szinten mutatja be, de közben nagy teret ad a vizuális megjelenéseknek is. Szóval mi is lehetne jobb hely, mint egy gyár, ahol a különböző művészeti ágak keverednek: zene, sztepptánc, hip-hop, cirkusz, akrobatika és komédia?” – árulta el a kezdetekről Vincent Pausanias.

POZITÍV ENERGIÁT SUGÁROZNAK

A lélegzetelállító műsor már 10 éve turnézik, több mint 800 adással világszerte. A csapat ezalatt bejárta már az összes kontinenst, egész Európát, az USA-t, Kínát, a Közel-Kelet és Dél-Amerikát is, sőt, a közelmúltban a világ legnagyobb tengerjáró hajóján volt két évig állandó produkciós műsor az említett formációé. “A show minden eleme egy alaposan átgondolt koreográfia része, ugyanakkor szerepet kap benne az improvizáció is. A művészeknek sok helyzetben nagy szabadsága van az előadásban. A táncosok, a zenészek, az akrobaták mind nagyon elhivatottak. Lényegében az egész műsor célja a szórakoztatás, hogy pozitív enegiákkal töltsük fel a közönséget” -avatott be bennünket a producer. Hozzátette, a műsor mindenkihez szól, 5-től, 95 éves korig bárki jól tud szórakozni rajta.

ÍGY ÜZENT A SZEGEDI KÖZÖNSÉGNEK A PRODUCER

Beszélgetésünk végén Vincent Pausanias üzent a szegedi közönségnek is: azt üzenném, hogy a mai világban nagyon fontos, hogy megéljük a pozitív pillanatokat. Kívánom, hogy a szegedi nézők érezzék nagyon jól magukat, nevessenek nagyokat, és élvezzék a csodás előadók, valamint artisták produkcióját. Engedjék el a mindennapi gondokat az előadás idejére, és végül hatalmas mosollyal térjenek haza” – mondta el a producer.

A fergeteges ritmus- és táncshow-ra már csak hat napot kell várni, a Tap Factory csapata április 19-én érkezik az Újszegedi Sportcsarnokba!

Mutatjuk az előadás legfontosabb paramétereit:

Tap Factory látványshow

Időpont: 2024. április 19. péntek 20:00

Helyszín: Városi Sportcsarnok – 6726 Szeged, Temesvári krt. 33.

Jegyek ITT érhetőek el.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb