Szegedi Arcok

Kendrick Lamarnak és Cardi B-nek is tetszettek a szegedi dalszerző szerzeményei, aki azt is elárulta, Beyoncé után kivel dolgozna együtt a legszívesebben

Szegedi zeneszerző szerezte Beyoncé egyik új dalát, írtuk meg korábban. Redenczki Dominik jelenleg főállásban informatikai rendszermérnökként dolgozik, de mellette mindig is a zene volt az igazi szenvedélye, több éve tevékenykedik már együtt D.A. Got That Dope amerikai producerrel a Warner Chappell Music berkein belül. Arról, hogyan talált rá a lehetőség, s választotta ki “Tyrant” című dalához a harminckétszeres Grammy-díjas amerikai R&B énekesnő, Beyoncé pont az ő szerzeményét, Dominikkal beszélgettünk.

Dominik már gyermekkora óta a zene szerelmese, volt, hogy főállásban dolgozott zeneszerzőként, volt, hogy munkája mellett hódolt szenvedélyének, de nem volt olyan időszak életében, amikor ne lett volna jelen mindennapjaiban. Mint mesélte megtapasztalt már sikereket és hullámvölgyeket is a szakmában, ám mindvégig kitartóan várta a nagy áttörést, ami talán most jött el számára.

MEGKERESTE EGY AMERIKAI PRODUCER

Néhány évvel ezelőtt ugyanis felkereste Dominikot az az amerikai producer, aki később Beyoncé szóbanforgó dalának is a producere lett, hogy mi lenne, ha közösen dolgoznának. Ő volt művésznevén D.A. Got That Dope, aki akkor is már sikeresnek számított a szakmában. Elég nagy nevekkel dolgozott együtt, mint például Eminem, de gyakorlatilag mindenkivel, aki csak számít a hiphop és rap világában. Dominik természetesen nem utasította vissza az ajánlatot, így kezdetét vette egy azóta is tartó gyümölcsöző együttműködés.

SOKAT VÁRT A NAGY ÁTTÖRÉSRE

“Ahogy születtek a közös munkák, folyamatosan küldögette ki azokat az előadóknak, menedzsereknek. Aztán szépen sorban jöttek a visszajelzések, hogy Kendrick Lamar szólt, hogy tetszett neki az egyik zeném, vagy éppen Cardi B” – idézte fel Dominik, de hiába jöttek a pozitív visszajelzések, igazi előrelépés nem történt. Aztán jött Beyoncé. Az énekesnőnek megtetszett Dominik és az amerikai producer közös szerzeménye és ki is választotta azt “Tyrant” című dalához.

“PÁR ÓRÁVAL A MEGJELENÉS ELŐTT MÉG AZT SEM TUDTAM, BEYONCÉ VÁLASZTOTTA KI”

“Majdhogynem a megjelenés pillanatában tudtam meg, hogy szerepelni fog az albumon az én zeném is. Tulajdonképpen pár órával előtte még azt sem tudtam, hogy Beyoncé választotta ki. Annyit azért sejtettem, hogy valami készülőben van, mert az amerikai producer mondta, hogy történnek dolgok a háttérben, de akkor még ő sem mondhatta el, hogy pontosan miről van szó” – árulta el Dominik. Hozzátette, gyakorlatilag álmából ébresztette fel az üzenet, melyben végül megkapta a jó hírt. “El sem hittem, hogy végre tényleg megtörténik”.

NAGY ÁLMA, HOGY EGYSZER EMINEMMEL DOLGOZHASSON

Dominik hatalmas lendületet és ösztönzést kapott a siker révén, mint mondta, a producer is arra sarkallja, hogy alkosson minél többet, még nagyobb gőzerővel robogjanak előre. A szegedi dalszerző szeretne minél több művésszel együtt dolgozni a jövőben, ez a cél lebeg a szeme előtt, amikor alkot. Mint elárulta, álma, hogy egyszer Eminemmel dolgozhasson együtt, s reményei szerint jelenlegi sikerével még közelebb kerülhet ehhez az álomhoz.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb